Menu

Nikolov-Ivanović Undectet na BJF


14.10.2019.

Nikolov-Ivanović Undectet, jedan od najambicioznijih džez projekata u celokupnoj istoriji džeza sa ovih prostora, nastupiće na ovogodišnjem Beogradskom Jazz Festivalu 22.10. u Velikoj sali DOB-a sa početkom u 19h.


Ovaj projekat udružuje talente Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića sa devetoro vrhunskih muzičara mlađe i srednje generacije iz sedam evropskih zemalja.
Prvi album "Artistry in Broken Rhythm" objavili su prošle godine za etiketu Metropolis JazzZa ovo ostvarenje, autori su početnu inspiraciju našli u čuvenim delima džez tradicije, Artistry in Rhythm, Stena Kentona i Birth of the Cool, Majlsa Dejvisa i prijatelja, izgrađujući na tim impulsima moderno orkestriranu muziku visokog intenziteta i duboke emocije, u bojama i ritmovima raznih kontinenata, od Njujorka do Balkana.

Na otvaranju 35. Beogradskog džez festivala Nikolov-Ivanović Undectet premijerno će izvesti program sa njihovog drugog albuma Frame and Curiosity, koji će biti objavljen uoči manifestacije. Specijalan gost sastava na koncertu u Beogradu je francuski flautist Mažik Malik.