Menu

Milan Petrović Quartet objavio novi singl


21.3.2018.

Milan Petrović Quartet je objavio novi singl Aero za Metropolis Music, kojim najavljuje šesto izdanje benda za šest godina postojanja.

Singl je inspirisan iskustvima benda sa turneje po Kini, sadrži dobro prepoznatljiv fank gruv, upotpunjen meditativnim elementima u sredini numere. Predstojeći album će imati ukupno deset kompozicija, a izdavač je Metropolis Music. 

Izdavanje albuma pomogao je SOKOJ, a njegov izlazak se očekuje krajem aprila. Singl “Aero” je dostupan na svim većim digitalnim platformama:




Мilan Petrović od 1993. godine je аktivan na srpskoj muzičkoj sceni, kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac (u demo periodu je svirao i gitaru). Od 1995. godine do avgusta 2009. bio je član reggae benda – Del Arno Band, sa kojim je učestvovao na skoro svim većim festivalima u Srbiji i okolini, i svirao na određenim pesmama na albumima "Retrospective" (2001) i "Vreme vode" (2005). Od 2002. godine je aktivan na srpskoj bluz sceni i nastupao je sa bendovima Blue Shark, Roosterblues band, Теxas Flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue Familly, Zona B, Don Giovani and friends.

Milan Petrović Quartet postoji od 24.03.2011. Do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj džez/bluz sceni, svirajući instrumetalni fank, džez, bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate teme u specifičnim aranžmanima.
2012. godine bend je učestvovao na festivalima: Rođendan Jazz-a Akademije 28, SM Jazz & Blues festival u Sremskoj Mitrovici, Jazztronic u Vršcu, Internacioni festival u Kikindi, beogradski Rakija fest, a od svih njih je svakako najvažniji nastup na Nišville Jazz festivalu.

30.05.2016. godine, izdavačka kuća Metropolis Music je objavila album "Dates". Na promociji u sedištu izdavačke kuće prisustvovalo je dosta poznatih lica i bend je odsvirao mini koncert.  

Na poziv ministarstva kulture NR Kine,Chinese Musician Association – Jazz Association "Milan Petrović Quartet“ nastupa u Kini  između 30.09. i 05.10.2017. godine, na „Chuama Music Festival-u“ u gradu Jinčeng u povinciji Shanxi na velikoj kulturnoj manifestaciji „2017 China-CEEC Cultural Season„.

 23.oktobra 2017. godine objavljen je singl "Orient" za "World music asocijacija Srbije"

 9. novembra 2017. godine izdavačka kuća Metropolis Music je objavila album "Lady’s touch" koji je realizovan sa devet sjajnih i sebi svojstvenih umetnica. Sonja Kalajić  (violina) (Srbija), Ksenija Komljenović (vibrafon i marimba) (Srbija / SAD), Diana Čerenšek (flauta) (Hrvatska / Slovenija),Vanja Danilović (harmonika) (Rep. Srpska / BiH), Maja Klisinski (perkusije) (Srbija), Mina Momčilović (harfa) (Srbija), Aleksandra Đorđević (čelo) (Srbija), Dunja Popović (kontrabas) (Srbija), Bojana Todorović (bubanj) (Srbija).