Menu
Lady's touch - Milan Petrović

Lady's touch

Milan Petrović


digitalno izdanje

novembar, 2017. godine

Мilan Petrović od 1993. godine je аktivan na srpskoj muzičkoj sceni, kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac (u demo periodu je svirao i gitaru). Od 1995. godine do avgusta 2009. bio je član reggae benda – Del Arno Band, sa kojim je učestvovao na skoro svim većim festivalima u Srbiji i okolini, i svirao na određenim pesmama na albumima "Retrospective" (2001) i "Vreme vode" (2005).

Od 2002. godine je aktivan na srpskoj blues sceni i nastupao je sa bendovima Blue Shark, Roosterblues band, Теxas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue Familly, Zona B, Don Giovani and friends. Оd 2006. godine је član pratećeg benda srpske pop pevačice Аne Stanić s kojom svirao njen najveci koncert maja 2010. u beogradskom Sava Centru. Marta 2012. godine izašao je autorski album "Excursion" rađen sa 38 prijatelja među kojima su neki od naših najpoznatijih jazz i blues muzičara (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Wikluh Sky, Raw Hide, Blue Family i mnogi drugi) koji je dobio sjajne kritike kako u Srbiji, tako i u okruženju. Naime, to je jedan od najbolje recenziranih jazz/blues albuma u 2012. godini, a bio je i u izboru godine portala Popboks.

Album Lady's touch  koji je Metropolis Music digitalno objavio, prvenstveno govori o ženskoj prirodi.  Projekat sadrži devet numera u kojima je  kompozitor Milan Petrović, rame uz rame sa devet sjajnih i sebi svojstvenih umetnica,  ukrstio zvuk svog instrumenta sa specifičnim zvukom devet interpretatorki. Preplitanje upečatljivih muzičkih izraza svih učesnika na albumu Lady’s touch ima za cilj da istakne i pokaže važnost i značaj žene, ali i podizanje vidljivosti umetnica uključenih u ovaj projekat klasičnog i ambijentalnog zvuka. Album je sniman u više zemalja:  u SAD –u, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Produkciju potpisuje Branko Isaković, a izvršni producent je Grujica Bibin.

Za razliku od ranijih muzičkih projekata  Milana Petrovića po prvi put su nosioci projekta žene, čime ističe njihove profesionalne mogućnosti i potencijal, a  time, finalni zvuk postaje istančaniji i drugačiji. Treba istaći, da su pored već poznatih i afirmisanih umetnica, priliku su ovaj put dobile i dve žene čija imena se nisu do sada pojavljivala na nosačima zvuka.

Povodom Dana žena, 8. marta 2018. godine objavljen je singl Water.

Rame uz rame pored Milana Petrovića, kao kompozitora i aranžera, učesnice u muzičkom projektu, u svojstvu interpretatora su:

Sonja Kalajić  (violina) (Srbija)
Ksenija Komljenović (vibrafon i marimba) (Srbija / SAD)
Diana Čerenšek (flauta) (Hrvatska / Slovenija)
Vanja Danilović (harmonika) (Rep. Srpska / BiH)
Maja Klisinski (perkusije) (Srbija)
Mina Momčilović (harfa) (Srbija)
Aleksandra Đorđević (čelo) (Srbija)
Dunja Popović (kontrabas) (Srbija)
Bojana Todorović (bubanj) (Srbija)
 
 

Kompozicije na albumu „Lady's touch“:

1.  01.12.2012.
2.  Water
3.  Bird
4.  Fingers
5. Tenderness
6.  Butterfly
7. River
8.  Wings & Clouds
9.  Eyes