Menu
Emotions - Milan Petrović Quartet

Emotions

Milan Petrović Quartet


Metropolis Music

CD

jun, 2018. godine

Milan Petrović je srpski muzičar koji se angažovano bavi muzikom od 1993. godine. Svestrano orijentisan, uspeh je doživeo kao klavijaturista, gitarista, kompozitor i tekstopisac. Bio je član „Del Arno Band-a“ od 1995. do 2009. godine. Kako je uspeh doživeo na reggae sceni, tako je nastupao i na blues sceni sa značajnim bendovima tog žanra. U martu 2012. godine izašao je njegov autorski album „Excursion“ na kojem su gostovali neki od najznačajnijih srpskih  jazz i blues muzičara – Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha, Raw Hide i drugi.

Milan Petrović Quartet postoji od 24. 03. 2011. godine. Nakon angažovanog rada, 2013. godine bend je  doživeo veliki uspeh u jazz i blues krugu. Njihova muzika je mešavina različitih žanrova – funk-a, jazz-a, blues-a, popularne muzike koji se sjedinjuju u autorskim instrumentalima ali i svetski poznatim temama u originalnim aranžmanima. Bend je nastupao na značajnim festivalima u našoj zemlji: Rođendan Jazz-a Akademije 28, Jazz & Blues Festival, Jazztronic, Nišville Jazz Festival, Reload Festival. Nastupao je i u inostranstvu na Prulčkovom jazz festu u Ljubljani, Live Six festivalu u Austriji.

Prvo izdanje za našu kuću objavili su 25. februara 2016. godine i publici predstavili svoj peti album “Dates“ na Rođendanu Džeza, Akademije 28. Nakon toga, saradnja naše kuće sa Milanom Petrovićem se nastavlja  objavljivanjem digitanog izdanja "Lady's Touch" .

Novi album Milan Petrović Quartet-a pod nazivom Emotions  objavljen je na Svetski dan muzike i prvi dan leta, 21.juna 2018. godine i pored već objavljenog prvog singla „Aero“ sa ovog albuma, donosi još 9 novih kompozicija u izdanju Metropolis Music. Album je objavljen  kao CD ali dostupan je i na svim većim digitalnim platformama.

"Album se bavi različitim osećanjima, emocije koje nas vode kroz život, snove. Muzički je oslikano dozivanja kiše, uticaj religije i meditacije, ukorenjenih tabua, sete, straha od zaglavljivanja u liftu, humora u svakodnevnim situacijama, pa čak i melodija jednog robota“, kaže autor muzike Milan Petrović povodom novog albuma „Emotions“.

Nastavljajući tradiciju sa gostujućim umetnicima, album „Emotions“, sadrži ukupno 10 autorskih kompozicija koje potpisuje Milan Petrović, a uz stalni sastav MP Quarteta kao gostujući muzičari potpisani su Sonja Kalajić (violina i testera) i Aleksandar Radojičić - Shoica (perkusije).

Prvi singl „Aero“ koji ujedno i otvara novi, šesti po redu, album Milan Petrović Quarteta, objavljen je ove godine na prvi dan proleća, insprisan je iskustvima benda sa turneje po Kini, sadrži dobro prepoznatljiv fank gruv, upotpunjen meditativnim elementima u sredini numere.

MPQ,  čine:
 Milan Petrović – klavijature, 
Lehel Nagy – saksofon, 
Robert Gostinčar – kontrabas, bas,
Bogdan Zdjelar – bubnjevi

Spisak pesama:

1.Aero

2.Blue as the sky & sea

3.Friday the 13th

4.Bubbles

5.Robbo walk             

6.Another way

7.Deja vu

8.Rain chant

9.Kontraverzny bussinesman

10.Stuck in the elevator