Menu

Život piše bluz, a Vlada i Teoretičari Zavere ga sviraju


3.2.2020.

Posle uspešnih singlova Bluz odbačenog psa i DKR BluzVlada El Gigante i ekipa nastavljaju saradnju sa našom kućom objavljivanjem novog albuma koji nam donosi devet autorskih  numera u bluz i bluz rok maniru.  

Osim članova benda, u  radu na novom albumu “Život piše bluz” učestvovali su i Marija Mihajlović kao prateći vokal, Nikola Čuturilo, koji je komponovao pesmu “Dođi u bar”, Aleksandar Saša Lokner na klavijaturama i Sava Ristić na usnoj harmonici.

Vladan " El Gigante " Stojanović rođen je u Nišu, a studirao je FMU u Skoplju. Kao srednjoškolac svirao je u Filharmoniji Mladih "Borislav Pašcan", a od 1988. do 1996. u Niškom Simfonijskom orkestru . Od 1988. je aktivan na niškoj i beogradskoj klupskoj džez , bluz i rok sceni, prvo kao violista , a onda kao gitarista i pevač. Svirao je u nekoliko cover bendova, a najviše godina je nastupao sa Pan Band-om, sa kojim ima preko 6.000 nastupa širom Srbije i regiona. Od 2007. godine osniva klupski bend  Les Gigantes sa kojim nastupa i danas.

Od 2012. godine započinje saradnju sa gitaristom Branislavom Petrovićem - Bananom (Električni Orgazam) sa kojim osniva autorski bend Vlada i Teoretičari Zavere 2016. godine. Osim njih, “Teoretičare zavere” čine i  Milovan Paunović (klavir, hammond) i Nenad – Žule Nikolić (bubnjevi).

Uz novi album aktuelan je i novi spot za numeru “Burek i jogurt” u saradnji sa “Marka Žvaka” ekipom – Dušanom Šaponjom i Dušanom Čavićem.

Album "ŽIVOT PIŠE BLUZ" možete kupiti ovde ili u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21).