Menu
Kalendar događaja
 • 05
  mar
  20h
  Vlada i Teoretičari Zavere
  koncertna promocija albuma "Život piše bluz"
 • 06
  mar
  20 h
  DJ Maja E-Play
  GIRL POWER!
 • 07
  mar
  21h
  Koncert Katarine Pejak
  GIRL POWER!
 • 13
  mar
  20h
  DJ Nikola Čuturilo
 • 14
  mar
  20h
  DJ David Vartabedijan
Hot in Shop

zalagasper - „4“


14.2.2020.

Zala Kralj i Gašper Šantl, poznatiji kao zalagasper, čitavu prošlu godinu muzički su osvežili svojom pojavom i stvaralaštvom koje su imali prilike da predstave i na ESC 2019. Ovog februara, prvi duži format od njih stiže u vidu albuma „4“.

Album je predstavljen u formi ploče i sadrži sve njima karakteristične elemente: Gašperov suptilan elektronski pop, Zalin nežan glas i poruku koju njihova muzika bez izuzetka šalje. Naziv albuma simbolično karakteriše činjenicu da je ploča podeljena na dva EP-a, na engleskom i slovenačkom, oba sa po jednom bonus numerom.
Na ovaj način, oni prvi put zaokružuju svoju prepoznatljivu priču i emocije koje neizostavno oslikavaju svojom muzikom.


„Već sa našom prvom pesmom, „Valovi“, poželeli smo da naša muzika dobije svoj fizički oblik. Dve i po godine kasnije, naša želja se ostvarila“, kažu zalagasper.„Reći da je u pitanju album svakako ima višestruko značenje. Svaka od pesama na „4“ je fotografija koja predstavlja određenu deonicu na našem putu, bilo da sebi postavljamo filozofska pitanja, tragamo za zvezdama, plovimo ili tonemo“, dodaju oni.zalagasper izdali su svoj prvi singl „Valovi“ u septembru 2017. godine. Pesma je ubrzo postala popularna na radio stanicama i među slušaocima, a dobila je i slovenačku godišnju muzičku nagradu Zlata piščal za najbolju pesmu te godine. Njihov drugi singl „Baloni“ objavljen je u februaru 2018. godine, a na jesen je usledio „S teboi“. Numerom „Sebi“ zatim su zaokružili i EP pod nazivom „Štiri“ koji je predstavljen prošle godine, a sa njom su se predstavili i svetskoj publici na Pesmi Evrovizije 2019.

 

Side A: štiri
1. valovi
2. baloni
3. s teboi
4. sebi
5. novo sonce (bonus track)

Side B: four
1. come to me
2. signals
3. me & my boi
4. box
5. hazey (bonus track)