Menu

Wayne Shorter: novi projekat "Emanon"


17.9.2018.

Emanon je neverovatno muzičko i vizuelno iskustvo koje je predstavljeno na trostrukom albumu originalne Shorterove muzike izvedene od strane kvarteta The Wayne Shorter Quartet koga čine Shorter (soprano i tenor saksofon), Danilo Perez (klavir), John Patitucci (bas) i Brian Blade (bubanj). Na ovom albumu  je uspostavljena saradnja i sa orkestrom Orpheus Chamber Orchestra

U februaru 2013. godine, nakon izdanja "Without A Net", The Wayne Shorter kvartet izveo je četiri Shorterove kompozicije sa Orpheus Chamber Orchestra u Karnegi holu u Njujorku. Shorter je nakon toga uveo kvartet i orkestar u studio da snime ta četiri dela koja su prethodno zajednički izveli i koja se nalaze na novom projektu: "Pegasus", "Prometheus Unbound", “Lotus”, i "The Three Marias".

Muziku prati strip koji je napisao Shorter sa Monicom Sly, a ilustrovao ga je Randy DuBruke. Emanon je jedino objavljen kao fizičko izdanje i to u dve verzije: standardno 3CD izdanje sa stripom i deluxe izdanje 3LP i 3CD sa ukoričenim stripom.




DISC 1

The Wayne Shorter Quartet With Orpheus Chamber Orchestra

1. Pegasus

2. Prometheus Unbound

3. Lotus

4. The Three Marias

DISC 2

The Wayne Shorter Quartet Live In London

1. The Three Marias

2. Lost And Orbits Medley

DISC 3

The Wayne Shorter Quartet Live In London

1. Lotus

2. She Moves Through The Fair

3. Adventures Aboard The Golden Mean

4. Prometheus Unbound


Dok sa nestrpljenjem očekujemo novi projekat na našim policama, podsetimo se Shorterovih ranijih ostvarenja.