Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Wayne Shorter i John Coltrane favoriti za nagrade na manifestaciji 2019 Jazz FM Awards


13.2.2018.

Wayne Shorter i John Coltrane su  dva od mnogih legendarnih džez imena koja su u konkurenciji za ovogodišnje nagrade na 2019 Jazz FM Awards. Nominacije su već tu i 30. aprila će se nagrade dodeliti u velikom broju kategorija novim izvođačima, sadašnjim umetnicima kao i etabliranim zvezdama džeza, bluza i soula. U konkurenciji su i Sons of Kemet (britanski džez bend), čikaški džez bubnjar Makaya McCraven, popularni neo-soul pevač i producent Leon Bridges i bluz zvezda Eric Bibb. 

Domaćini ovogodišnje ceremonije biće Chris Philips (Jazz FM Head of Music) i Jez Nelson. „Fantastično je na jednom mestu videti takve prepoznate talente kao što su Nubya Garcia i Shabaka Hutchings, kako dele nominacije sa najboljima na svetu, što zapravo pokazuje da engleska džez zajednica i industrija mnogo napreduju i jačaju“ izjavio je Chris Philips.

The PPL Lifetime Achievement Award, PRS For Music Gold Award i Impact Award dobitnici biće objavljeni pre same ceremonije. Ove nagrade su ranijih godina dobili George Benson, Dame Cleo Laine, Quincy Jones, Gregory Porter, Damien Chazelle i pokojni Hugh Masekela. Javno glasanje traje do 12. marta 2019 na oficijalnom sajtu Jazz FM Awards.