Menu

WATERS I NOVA VERZIJA "THE DARK SIDE OF THE MOON"


13.03.2023.


Roger Waters nam je svima “zagolicao maštu” objavivši prvi minut svoje nove verzije remek dela “The Dark Side of the Moon”. Objavio je video na kome se vidi kako sluša novi snimak pesme “Us and Them”, uz objašnjenje da projekat  predstavlja posvetu originalnom delu, ali, takođe, podseća na političku i emocionalnu poruku celog albuma.



“Ovo nije zamena za original koji je, očigledno, nezamenjiv. Ali to je način da se sedamdesetdevetogodišnjak osvrne unazad kroz proteklih pedeset godina, pogleda u oči dvadesetdevetogodišnjaka i kaže, da citiram svoju pesmu o mom ocu, “dali smo sve od sebe, održali smo njegovo poverenje, naš bi tata bio ponosan na nas”. To je I način da odam počast albumu na koji Nick, Rick, Dave i ja imamo puno pravo da budemo jako ponosni”, napisao je Waters. Šta će David Gilmour I Nick Mason reći o ovom albumu tek ćemo čuti.


Antologijski album “The Dark Side of the Moon”, objavljen je pre pola veka, 1. marta 1973. godine  I tim povodom je najavljeno objavljivanje box set reizdanja, koji će u prodaji biti od 24. marta.

Boxset će sadržati CD I vinil albuma, plus Blu-Ray i DVD audio s originalnim 5.1 miksom i remasterizovanim stereo verzijama. Osim toga, uključivaće još jedan Blu-Ray disk Atmos mixa plus CD i LP “The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974”. Live snimak takođe će biti objavljen samostalno na CD-u i vinilu istog dana kad i box set, što je prvi put da će biti dostupan kao samostalni album.



Posetite METROPOLIS SHOP, istražite našu ponudu izdanja grupe PINK FLOYD, ali i solo izdanja DAVIDA GILMOURA i ROGERA WATERSA