Menu
Kalendar događaja
 • 26
  jun
  20h
  Whitesnake veče
  DJ David Vartabedijan
 • 27
  jun
  20h
  DJ Milorad Milinković
 • 28
  jun
  21h
  Ana Avramov Duo
 • 29
  jun
  21h
  Ivan Jegdić Duo
  akustični koncert
 • 02
  jul
  20h
  DJ Vlada Džet
  The Cure-Vinyl Night
Hot in Shop

Veliki hit Creedence Clearwater Revival se ponovo rađa u novom audio-vizuelnom obliku!


14.12.2018.

Proslava 50-og rođendana slavnih Kridensa nastavlja se audio-vizuelnim projektom Craft Recordings koji unosi potpuno novu svežinu u pesmu „Have You Ever Seen The Rain“, sigurno jedan od najvećih hitova i zaštitni znak ovog kultnog benda. 


Ovaj projekat se nastavlja na novu vizuelnu interpretaciju pesme „Fortunate Son“, izašlu ranije ove godine, ali budi pre svega emocije nostalgije, prijateljstva i avanturizma. Spot je režirao Laurence Jacobs, koji je sarađivao s umetnicima kao što su Andrew Bird, Steve Martin, Elvis Costelo, Valerie June, a u njemu glume Jack Quaid (The Hunger Games, Logan Lucky, Vinyl), Sasha Frolova (Red Sparrow, The Everything) i Erin Moriarty (Jessica Jones, The Boys).„Moj saradnik na scenariju Luke Klompien i ja smo razvili priču o troje najboljih prijatelja koji zajedno žive u Montani, dok se jedan od njih ne odseli. Celo iskustvo je bilo sjajno. Radili smo sa divnim stanovnicima Montane, koji su nam otvorili vrata svojih domova i želeli da budu deo ovog iskustva".

„Ta pesma je za mene oduvek bila pesma o prijateljstvu.“ izjavio je Quaid, sin glumaca Meg Ryan i Dennis Quaid-a. 


Premijera novog spota se podudara sa izlaskom CCR-ovih sedam LP ploča „The Studio Albums Collection Box Set“. U ovom setu se nalazi i knjiga o Kridensima na 80 strana, u kojoj se nalaze razne arhivske fotografije benda, kao i beleške muzičkog novinara Roy Trakin-a.

Katalog dostupnih izdanja Creedence Clearwater pogledajte ovde.