Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

U prodaji vinil izdanje albuma "Live In Theater Akzent"


3.9.2018.


Sa ponosom predstavljamo vinil izdanje albuma kontrabasiste i kompozitora Nenada Vasilića - Live In Theater Akzent koji je ujedno njegovo prvo izdanje objavljeno na ovom nosaču zvuka. 


Live In Theater Akzent je Nenadov deseti album u karijeri, a drugo objavljeno koncertno izdanje snimljeno 28. januara 2016. godine u bečkom pozorištu Akzent. Njegovi saradnici na ovom ostvarenju su naš  proslavljeni džez muzičar Bojan Zulfikarpašić (klavir), Amerikanac Džerod Kegvin (bubnjevi i udaraljke) i, kao specijalni gost, Austrijanac Volfgang Pušnig (alt-saksofon i flauta), vodeća ličnost austrijskog džeza.

Na ovom albumu možete čuti tri originalne Vasilićeve kompozicije "Day By Day", "New Bass Song" i "Balkanesque", rekonstrukcije starih tema Bojana Zulfikarpašića "Groznjan Blue" i "Full Half Moon" kao i jedinstvenu izvedbu duhovne pesme "Gospodi pomiluj".


"Ja gajim jednu specijalnu emociju prema svemu što se desi u Srbiji –bilo koji moj nastup, ili objavljivanje albuma, posmatram sa emotivne strane. Tako da mi je pravo zadovoljstvo da radim sa jednim tako fantastičnim timom kakav ste vi. Ploču smo preslušavali i zvuči prosto sjajno. Dobili smo još jednu-analognu dimenziju u zvuku. Kulminacija celokupnog rada na ovom albumu jeste upravo taj vinil. Lična satisfakcija je velika, a pogotovo što će baš u Srbiji izaći ovaj album na vinilu", rekao je Vasilić povodom izlaska ploče.


Ploču Live In Theater Akzent Nenada Vasilića možete da nabavite u Muzičkoj kući Metropolis, Makedonska 21 ili putem našeg online shop-a kao i drugim većim prodajnim mestima muzičkih izdanja.


Nenad Vasilić je svetski priznati kontrabasista i kompozitor poreklom iz Niša koji živi i radi u Austriji. Snimio je deset albuma pod svojim imenom u različitim formacijama. Poznat je po svojim solo nastupima koji pružaju jedinstveno iskustvo kontrabasa ali i  po svojim koncertnim saradnjama sa Natašom Mirković De Ro, Bojanom Zulfikarpašićem i Amirom Medunjanin.


Više o autoru na: www.vasilic.com

Pogledajte originalne Vasilićeve izvedbe pesama "Burn" (Deep Purple)  i "Vranjanka" na kontrabasu



Live In Theater Akzent na cd-u za naše tržište objavljen je u aprilu 2018. godine u izdanju Metropolis Jazz i od danas ga možete nabaviti po sniženoj ceni!