Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

U PRODAJI OGRANIČEN BROJ POTPISANIH PRIMERAKA ALBUMA DARKA RUNDEKA „ZA VAŠU POSLJEPODNEVNU ZABAVU“


29.12.2022.


Legendarni Darko Rundek je 27. decembra, u saradnji sa Jazz Orkestrom HRT-a, objavio album „Za vašu posljepodnevnu razonodu“. Sa albuma su, do sada, objavljeni singlovi „Ti i ja“ i „Ena“. Album je, kako je Rundek objasnio, dobio ime po emisiji koja se u njegovo dečačko doba emitovala na radiju, u kojoj su mogli čuti najveći svetski jazz bendovi.



Osim pomenutih singlova na albumu se nalazi još 10 Rundekovih pesama snimljenih sa Jazz orkestrom HRT-a, u aranžmanu Mirona Hausera, Luke Žužića i Maka Murtića. U snimanju je učestvovao veliki broj sjajnih muzičara -  na saksofonu, flautama i klarinetu Miro Kadoić, Mihael Gyorek, Mario Bočić, Vojkan Jocić i Damir Horvat, na trubama  Darko Sedak Benčić, Marko Šolman, Davor Križić i Branko Sterpin, a na trombonima Domen Gantar, Zvonko Košak, Luka Žužić i Jure Urek. Klavijature je odsvirao Joe Kaplowitz, koji je odsvirao i tubu na “Apokalipsu”, a za gitaru je“bio zadužen“ Elvis Penava. Ostali gosti su Janko Novoselić na bubnju i Sača Borovec na kontrabasu i bas gitari. Uz Darka su se, u ulozi pevača, našli još i Maja Rivić i Igor Pavlica, sve pod producentskom palicom Igora Geržine.



Na ovom izuzetnom izdanju su snimljene numere iz perioda sa grupom „Haustor“ ali i iz Rundekovog solo opusa.

Spisak numera:
1. Ti i ja
2. Bi mogo da mogu
3. Čudne misli
4. Uhode
5. Wanadoo
6. Ruke
7. Ima ih
8. Šal od svile
9. Šejn
10. Ena
11. Apokalipso
12. Slick señorita


Album je objavljen u formatu dvostrukog vinila i cd-a. U  Metropolis Shop-u u ponudi imamo album u  oba formata, potpisan od strane autora.