Menu

TRIO ANIME - Promocija albuma "Refleksija"


8.10.2019.

Prošle nedelje u Muzičkoj kući Metropolis održana je promocija albuma "Refleksija" mladog sastava klasične muzike - TRIO ANIME u izdanju Metropolis Music.

Trio Anime čine Dušica Mladenović, Mina Đekić i Marina Popović, a sam album promoviše srpsku i irsku umetničku muziku za solo violinu i nestandardni kamerni sastav – trio violina. 

"Refleksija" je nastala nakon održanih koncerata u salama Kolarčeve zadužbine, SANU i Italijanskog kulturnog centra kada su umetnice na njima izvele dela srpskog akademika, kompozitora Dejana Despića i priznatog irskog autora, Ijana Vilsona koje smo, ovom prilikom, imali čast da ugostimo i da čujemo njihove impresije vezane za ovo ostvarenje.

Na promociji su Dušica, Mina i Marina predstavile svoj projekat, a potom i uživo izvele nekoliko kompozicija Dejana Despića i Ijana Vilsona. 

Kada bismo u nekoliko rečenica opisali ovo izdanje, atmosferu na promociji i emociju koja nas obuzima kada slušamo ovaj disk, odabrali bismo sledeće:

"Refleksija" predstavlja muzički dijalog između srpskog kompozitora Dejana Despića i irskog kompozitora Ijana Vilsona. Refleksija, kao odsjaj svetlosti, misli ili zvuka, kao odblesak razmišljanja, prenošenje pažnje sa objeksta posmatranja na subjekt i razmatranje odnosa u kome se nalaze, predstavlja tačku spajanja i razdvajanja dva glavna aktera ove diskusije. Teme razgovora su iste, ciklične forme u kojima su se kompozitori nezavisno jedan od drugog oprobavali i isti instrumentalni sastavi za koje su pisali.


Fotografija: Darko Srećković



Album "Refleksija" možete nabaviti ovde.