Menu

THE WEEKND JE "STATISTIČKI NAJPOPULARNIJI" NA SVETU


22.03.2023.


"The Weeknd" je, prema  Ginisovoj knjizi rekorda, proglašen „statistički najpopularnijim“ muzičarem na svetu. Nova titula dolazi nakon što je  ranije ove godine isti izvođač več oborio dva nova rekorda. Naime, u januarau je "The Weeknd" postao prvi umetnik koji je nadmašio 96 miliona mesečnih slušalaca na platformi Spotify, a nešto  više od mesec dana kasnije, još jednom je oborio taj rekord, postavši prvi muzičar koji je postigao više od 100 miliona slušalaca mesečno na striming servisu.


Osvajanjem "Juno" nagrada "The Weeknd" se približava još jednom rekrodu - sa 22 priznanja postao je drugi najnagrađivaniji umetnik u istoriji ove manifestacije. Trenutna rekorderka je Ann Murray, koja je trijumfovala 25 puta. 

Na ovogodišnjoj ceremoniji, "The Weekend" je kući odneo trofeje za izvođača godine, tekstopisca godine, singl godine ( „Sacrifice“) i album godine i pop album godine za "Davn FM".

U međuvremenu, ranije ovog meseca, globalna superzvezda je objavila svoj prvi album uživo, "Live At SoFi Stadium". Ploča prikazuje drugi od dva koncerta u Los Anđelesu koji su održani prošle godine i služi kao audio pratnja istoimenom nedavnom koncertnom filmu.



Posetite METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo i izdanja svetske superzvezde koja nastupa pod imenom "The Weekend".