Menu

THE EAGLES NAJAVILI "THE LONG GOODBYE"


07.07.2023.


Članovi američkog benda The Eagles najavili su koncert 7. septembra u njujorškom Madison Square Gardenu kojim će početi oproštajnu turneju nazvanu "The Long Goodbye". “The Eagles su imali čudesnu 52-godišnju odiseju, nastupajući za ljude širom sveta, održavajući muziku živom, uprkos tragičnim gubicima… Naš put je trajao duže nego što smo mogli da zamislimo. Ali sve ima svoje vreme, a sada je vreme da zatvorimo krug”, saopštili su članovi grupe.





U okviru turneje su najavljeni koncerti u 12 gradova Severne Amerike među kojima su Boston, Denver i Atlanta, a iz benda su naveli da je oproštajna turneja još uvek u fazi planiranja, jer će u zavisnosti od potražnje za ulaznicama zakazivati dvorane za više večeri ili se vraćati u iste gradove.


The Eagles su, pre više od pola veka, 1971. godine osnovali gitaristi Glenn Frey (1948-2016) i Bernie Leadon, basista Randy Meisner i bubnjar Don Henley. Prva faza karijere trajala je do 1980. godine kada su prestali sa radom, da bi se ponovo okupili 1994. godine. Tokom karijere su objavili sedam studijski, tri "live" i čak 11 kompilacijskih albuma. Spadaju mešu najtiražnije američke izvođače. Preciznije, njihov alvum "Gretest hits (1971-1975)" i dalje drži rekord kao najprodavaniji album u Americi sa tiražom od preko 38 miliona kopija. Među najveće hitove ovog sjajnog benda osim pesme "Hotel California" spadaju i "Desperado", "Take it easy", "Witchy Woman".....







Posetite METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo antologijski album "Hell freezes over" grupe The Eagles.