Menu

THE ALLMAN BROTHERS BAND – Fillmore East koncerti iz 1970. godine ponovo izlaze na albumu!


26.7.2018.

Remasterizovani snimci „živih“ nastupa Allman Brothers Band u Fillmore East  u februaru 1970. godine, izašli kao album u julu 1971. godine, ponovo dobijaju sveže izdanje 10. avgusta 2018. godine od strane nezavisnog izdavača Alman Brothers Band Recording Company. Album sa sedam numera nosiće naziv „Allman Brothers Band Fillmore East February 1970.“

Koncerti uključuju i najraniji snimak u kojem Dickey Betts svira fantastičan gitarski instrumental u „In Memory Of Elizabeth Reed“. Na ovim snimcima možemo da čujemo Allman Brothers Band u neverovatnom usponu, 11 meseci od formiranja benda, u trenutku kada je menadžer Bill Graham već zakazao bendu koncertne nastupe u San Francisku i Njujorku a onda ih pozvao u Fillmore East da nastupaju zajedno sa Grateful Dead i Love.



Koncerte je snimio slavni Owsley „Bear“ Stanley, tonac benda Grateful Dead i uzeti su iz njegove arhive. Ove snimke je ranije bilo moguće nabaviti kao „limited edition“ ili naručiti izdanje putem pošte. Novo izdanje uključuje potpuno nov dizajn albuma, beleške i vrlo retke fotografije sa ovih koncerata. Tu su beleške Allman Brothers Band-a, Fondacije Owsley Stanley i John Lynskey-a koji opisuje zvuk Allman-a kao „zlu mešavinu roka, bluza i r&b koja je stvorila dinamičan, razarajući zvuk. U svojim originalnim beleškama “Bear” je zapisao:

 “Nisam imao ranije priliku da miksujem njihovu muziku, pa se nadam da vam ne smeta malo grublji miks. Bio je divan osećaj prisustvovati tim koncertima i svi smo se sjajno zabavljali. Ja sam se sjajno zabavljao na ovim svirkama pa se nadam da ćete se i vi dobro provesti slušajući rane Allman-e.”

Redosled numera na albumu:

1) In Memory Of Elizabeth Reed 9:22
2) Hoochie Coochie Man 6:05
3) Statesboro Blues 4:17
4) Trouble No More 4:11
5) Outskirts Of Town 8:30
6) Whipping Post 8:11
7) Mountain Jam 30:46