Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

TAYLOR SWIFT - OVO JE NJENA GODINA


24.12.2022.


Jedna od trenutno najvećih svetskih muzičkih zvezda Taylor Swift objavila je 21. oktobra pod okriljem “Universal Music Group” deseti album “Midnights”. Za samo osam nedelja album je dostigao tiraž od čak 6 miliona primeraka od čega 3 miliona u Sjedinjenim Američkim Državama. Povrh svega “Midnights” je jedino izdanje od 2015. godine  sa fizičkom prodajom u tiražu od preko million primeraka.


Predsednik i izvršni direktor Universal Music Group, Sir Lucian Grainge, rekao je: „Taylor je multidimenzionalna kreativna snaga čija je dostignuća svrstavaju među najuspešnije umetnike u istoriji muzike, i mi smo oduševljeni i počastvovani  partnerstvom sa njom kroz različite aspekte njene karijere.”



Taylor,  koja je jedanaest puta do sada osvojila nagradu  “Grammy”, oborila je ove godine  rekorde u strimingu, fizičkoj prodaji i prodaji albuma na vinilu širom sveta, pa je i od kritike odlično prihvaćen album “Midnights”  postao najbrže prodavano izdanje u njenoj karijeri.  Ona je, takođe, postala prva umetnica u istoriji koja je zauzela kompletnu listu  10 najboljih na “Billboard” listi u SAD.  I tu rekordima nije kraj - tokom 2022.  je osvojila brojne nagrade, uključujući šest američkih muzičkih nagrada (izvođačica godine, kantri izvođačica, pop/rok izvođačica, muzički video, kantri album i pop album), čime je postala  najnagrađivaniji umetnik u istoriji AMA (“American Music Awards”). Naravno, tu su i četiri nove nominacije za nagradu “Grammy” - pesma godine, najbolja kantri pesma, najbolji muzički video I najbolja pesma napisana za vizuelne medije.  



Velika je verovatnoća da će Taylor Swift sa albumom “Midnights” osvojiti još priznanja. Ali čak I da se to ne dogodi jedno je sigurno – zbog svega navedenog ovo izdanje već sad zauzima posebno mesto u istoriji popularne muzike. 
Posetite Metropolis Shop – u ponudi imamo albume ”Midnights” I “Evermore”!!!