Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Svetski dan džeza u Muzičkoj kući Metropolis


27.4.2019.

30. aprila u Muzičkoj kući Metropolis celoga dana proslavljamo SVETSKI DAN DŽEZA.

Tom prilikom, jedni od najeminentnijih srpskih džezera mlađe generacije (Dušan Petrović i Bratislav Radovanović (Fish In Oil), Vladimir Nikolov (Nikolov-Ivanović Undectet), Aleksandar Grujić, Nenad Vasilić (Nenad Vasilić Trio), Igor Mišković (Hashima) i Luka Ignjatović (Schime Trio +1), pripremili su svoje plejliste koje ćemo puštati tokom dana. 

U 20h predstavićemo novo ime  Metropolis Jazz etikete - u pitanju je sastav Dragan Ćalina Quartet i njihov novi album "Circle"

Od 19:30h očekuje nas sjajna svirka mladih talenata sa FMU (Katedra za džez i popularnu muziku). Nastupaju Denis Nikičić (gitara), Bojan Cvetković (klavijature), Andrija Vojvodić (kontrabas) i Dimitrije Mojsijević (bubnjevi).

Ulaz je besplatan, rezervacije na 063 237 020.


Dragan Ćalina je pijanista iz Srbije koji živi i radi u Beogradu. Magistrirao je jazz klavir na Konzervatorijumu u Amsterdamu gde je dobio stipendiju za master studije. Nastupao je sa poznatim jazz umetnicima kao što su Duško Gojković, Stjepko Gut, Hans Dulfer, Melba Joyce, Brad Leali, Montez Coleman, Philip Harper…Trenutno radi kao profesor na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu.


Koncert koji nikako ne smete propustiti na Svetski dan džeza jeste „AZURE” ULRICH DRECHSLER’S LIMINAL ZONE & DEJAN ILIJIĆ SOLO PIANO u Domu Omladine Beograda sa početkom u 21h. Ulaznice su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže, po ceni od 500 RSD.


Ove godine za Svetski dan džeza publika u DOB-u moći će da uživa u  sasvim posebnom, dvostrukom muzičkom programu, kojim se pokazuje sva raznolikost džeza kao umetničke muzike, uzbudljive i aktuelne u muzičkim tokovima 21. veka, bliske svim generacijama. Ulrih Dreksler (Ulrich Drechsler) i Peter Zirbs, nosioci najaktuelnijih muzičkih tokova sa austrijske scene, predstaviće dinamičnu duo postavu „Azure“, a jedan od ključnih srpskih džez muzičara nove generacije, lider sastava EYOT, Dejan Ilijić, premijerno će promovisati svoj novi klavirski solo album „DYAD“ (izdanje Metropolis Jazz).

Pročitajte više o novom ostvarenju Dejana Ilijića ovde.