Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

SVETI ŽIVOTINJSKI SVET uskoro u izdanju Metropolis Music


4.11.2019.

U prostorijama diskografske kuće Metropolis Music potpisan ugovor za izdanje „Fauna Sacra“ u interpretaciji SENSARTIKA TRIA koji predvodi violinistkinja Sonja Kalajić.

Fauna Sacra ili Sveti životinjski svet, koncept je programa koji je stvoren sa željom da se podrže ideje poštovanja i očuvanja životinjskog sveta koji nam svakodnevno toliko toga daruje. Želja trija je da se upoznamo ili podsetimo u kojoj meri je ovaj deo sveta u sprezi sa muzičkim stvaralaštvom i da na nov način oslušnemo sve ono što nam Fauna svakodnevno poručuje. Sa svojim autentičnim aranžersko-eksperimentalnim zvukom, trio ima tendenciju da briše granice sveta iskonskih doživljaja i akademskih kategorija u nadi da takav pristup donosi slušaocima zapostavljenu radost simbioze čoveka i prirode. 

SENSARTIKA TRIO je nastavak rada nekadašnjeg istoimenog kvarteta koji je formiran 2012. godine u Beogradu. Članovi grupe su većinom nastupali kao multiinstrumentalisti što je karakteristika i trija koga čine: Sonja Kalajić (violina, testera, kastanjete, mandolina) Darko Armenski (klarinet, saksofon, kaval, gajde i dr) i Miloš Marić (gitara).

Do sada, Sensartika je održala preko 100 nastupa širom Srbije, BiH, Crne Gore, Mađarske, Rumunije i Austrije. Tokom kvartetske postave snimljena su dva albuma u ediciji Centra za muziku Kolarčeve zadužbine („Kako se sluša koncert – Istorija od Srednjeg veka do bugi vugija“ 2013. i „Kako se sluša koncert – Bal romantičnog sveta“ 2015) i numere u okviru CD kompilacije lista „Muzika klasika“ (Beograd, 2014) . Sensartika zauzima i dominantno mesto na albumu „Saw Friendly“ (Metropolis Music 2015) koji predstavlja prvi CD sa stolarskom testerom kao solističkim instrumentom na Balkanu.

Trio Sensartika, od ove godine na repertoaru ima programe Fauna Sacra i Mediteraneo.