Menu

STIŽU EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE GRAMOFONSKE PLOČE


19.12.2023.


Albumi bendova Enter Shikari, carcass i Napalm Death biće ponovo objavljeni na ekološki prihvatljivom "Greenyl" vinilu. Naime, diskografska kuća "Rude Cares" udružila se sa firmom "Greenyl" kako bi objavila albume u okviru nove inicijative Be The Change.  Tako će svoju "ekološku verziju" dobiti albumi "Common Dreads’" (Enter Shikari) "Harmony Corruption" (Napalm Death) i "Heartwork" (Carcass). Naime. pomenuti albumi biće odštampani na Greenyl-u bez PVC-a, napravljenom od 99 posto reciklirane plastične mase koja ima nultu emisiju tokom proizvodnog procesa.

„Mi smo u misiji da preokrenemo proizvodnju vinila, pokrećemo projekat koji nije samo muzika već poruka za naš svet“, rekao je suosnivač Greenyla i predsednik Rude Records-a, Ilich Rausa.
Očekuje se da će se spisak bendova koji učestvuju u pomenuton akciji proširiti, a nova imena biće objavljena tokom sledeće godine. O uticaju proizvodnje vinila na životnu okolinu se u poslednje vreme sve više govori, naročito sa porastom popularnosti fizičkih izdanja.

Posetite naš METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo i albume legenadrnog benda NAPALM DEATH!!!