Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

STING U BORBI PROTIV VEŠTAČKE INTELIGENCIJE


22.05.2023.


"Ne možemo dozvoliti mašinama da preuzmu vlast", izjavio je legendarni muzičar za CNN i dodao: "To će biti bitka koju svi moramo da vodimo u narednih nekoliko godina – odbrana našeg ljudskog kapitala od veštačke inteligencije".

Upotreba veštačke inteligencije sve je zastupljenija u muzici, a prošle nedelje su šefovi kreativne industrije u Velikoj Britaniji pozvali na regulaciju u tom sektoru. Jedan od muzičara koji koristi tehnologiju veštačke inteligencije je David Guetta. Jedan od primera korišćenja AI je i numera u kojoj su "sarađivali" Drake" i "Weeknd" koja je postala viraln, ali je kasnije uklonjena sa muzičkih platformi nakon žalbi na autorska prava.

Sting je "veštački" stvorenu muziku upšoredio sa filmovima u kojima se koriste specijalni efekti: "Odmah mi postane dosadno kada vidim kompjuterski generisanu sliku. Pretpostavljam da ću se isto osećati kada veštačka inteligencija pravi muziku. Možda za elektronsku plesnu muziku funkcioniše. Ali što se tiče pesama, znate, izražavanja emocija, mislim da me to neće dirnuti".


Posetite METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo i albume legendarnog Stinga i to ma popustu!