Menu

Sting i Shaggy - 19 zajedničkih stvari


1.8.2018.

Sting i Shaggy su zajedničkim snagama uradili album 44/876, koji spaja rok zvezdu i MC-pevača „dens“ orijentacije. Ova neobična kombinacija ipak nije bila toliko čudna zato što dinamični Englez i uzbudljivi Jamajčanin imaju mnogo toga zajedničkog. Više nego što možete i da zamislite. Čak 19 stvari!


1. Obojica imaju umetničko ime koje počinje na slovo S.

2. Obojica su inspiraciju crpeli iz pesama Boba Marlija. Shaggy ga je smatrao svojim muzičkim herojem, a Sting je učestvovao na tribute večeri posvećenoj Marliju na dodeli Gremi nagrada 2013. godine.

3. Legendarni američki DJ Casey Kasem je kompilirao promo album na kojem se nalazila Stingova „All This Time“, a sam Kasem je bizarnom koincidencijom prvi pozajmio glas crtanom karakteru po kojem je Shaggy posle dobio umetničko ime.

4. Shaggy nije jedini koji ima alter ego iz crtaća. Sting se pojavio u kultnoj crtanoj seriji „The Simpsons“, epizodi RADIO BART (3. sezona). Inače u Simpsonovima se tada već odavno pojavio Shaggy, pas Barnija Gambla.

5. Crtani lik Shaggy se pojavljuje u Scooby-Doo stripu „Ghosts in the Mystery Machine“. Inače „Ghost in the Machine“ je naziv četvrtog albuma sastava The Police.

6. Shaggy je rođen na Jamajci, a Sting je baš tamo napisao neke od najboljih pesama The Police kao što su „Every Breath You Take“, „Wrapped Around Your Finger“ i „King of Pain“.



Sting & Shaggy Don't Make Me Wait (Officia)https://www.youtube.com/watch?v=L0xKz5TsYb0 

7. Sting sakuplja umetnička dela i veliki je kolekcionar slika. Shaggy je u slobodno vreme i sam slikar.

8. Prvi hit „Oh Carolina“ koji je Shaggy izbacio je producirao Shaun Pizzonia, DJ i producent za Sting International...nema ovde nikakve povezanosti, samo suva koincidencija.

9. I Sting i Shaggy su se mučili dok nisu postali poznati i slavni. Shaggy je u marincima za kaznu kopao rovove, a Sting je kao mlad radio na građevinama.

10. Shaggy se 2008. godine pojavljuje na albumu „Let’s Get Physical” (Elephant Man), koji je izdala Bad Boy Records, izdavačka kuća P Diddy-ja, čiji je najveći hit „I'll be Missing You“ verzija Stingove „Every Breath You Take“.

11. Whoopy Goldberg! Sting je pevao s njom na dobrotvornom koncertu 1992. a Shaggy se u mladosti često zaljubljivao u devojke s dredovima i komičarke.

12. Obojica su svirali u hali Bataclan u Parizu, gde se dogodio teroristički napad u novembru 2015. godine.

13. Shaggy je 2014. godine izbacio singl „You Girl“ kojeg su koproducirali svetski poznati blizanci Sly & Robbie. 33 godine ranije oni su svirali na „Nightclubbing“ albumu koji je probio Grace Jones, a na kome se nalazila „Demolition Man“, obrada Stingove numere.



14. Obojici umetnika idol je bio Nelson Mandela.

15. I Sting i Shaggy su napisali knjige za decu.

16. Sting se pojavio na 2002 Brit Awards, kao i komični karakter Ali G (Sacha Baron Cohen). Iste godine Ali G i Shaggy snimaju zajednički singl.

17. Shaggy-jeva modna linija RAE TOWN je izbacila T-majice sa motoom „Jamaican In New York“, inspirisano Stingovim hitom „Englishman in New York“.

18. Sting i Shaggy su poznata rvačka imena. Naravno, nisu u pitanju junaci naše priče.

19. Oba umetnika su nagrađena od strane vlada njihovih država.