Menu

Stigao novi “Boss“


19.6.2019.

Bruce „The Boss“ Springsteen objavio je, posle pet godina pauze,  novi, devetnaesti album „Western Stars“.  Album donosi 13 potpuno novih pesama koje je Bruce snimio sa ekipom pratećih muzičara  bez E Street Banda.  Sam Springsteen kaže da je album nastao pod uticajem pop muzike sa juga Kalifornije, da pesme predstavljaju niz američkih tema – autoputeva, pustinje, samoće, zajednice, nade...

Uvod u album je singl „Hello Sunshine“ objavljen krajem aprila, a potom su usledili „There Goes My Miracle“ i „Tucson Train“ da bi se četvrti, naslovni singl, pojavio na dan izlaska albuma 16. juna.



17. juna održana je promocija albuma "Western Stars" u Muzičkoj kući Metropolis. Tom prilikom Peca Popović nas je još jednom podsetio zašto je Bruce Springsteen jedan od najvećih i najboljih umetnika, a imali smo prilike da pogledamo i njegov film "Brus i ja". Željko Markuš i Branislava Joković odsvirali su nam i otpevali "Long Walk Home" i "I'm on Fire". 


Album „Western Stars“ je za sada odlično ocenje od strane kritike, a sam Springsteen je snimio i dokumentarac o toku snimanja. Prateće turneja se ne očekuje – Bruce se uveliko priprema za snimanje novog albuma sa E Street bendom već na jesen ove godine.


Western Stars možete poručiti ovde.