Menu

SJAJAN POČETAK ČETVRTOG „METROPOLIS BLUZ FESTA“


09.12.2022.


Nastupima  beogradskih  bendova „DI LUNA BLUES BAND“  i „MOONSHINERS“ počeo je četvrti „Metropolis Blues Fest“.



Festival su u sredu, 7. decembra otvorili veterani  -  „DI LUNA BLUES BAND“  koji  je na beogradskoj i regionalnoj sceni prisutan gotovo 35 godina. Brojni posetoci su imali priliku da uživaju u gotovo tri sata energične svirke sjajnog gitariste Dragana Markovića Mareta i njegove ekipe. Bila je to prilika da još jednom čujemo originalna i drugačija izvošenja najpoznatije bluz standarda.


Već sledećeg dana, u četvrtak 8. decembra na Metropolisovoj bini su premijerno nastupili sjajni „Moonshiners“. Iako su nastali u novom milenijumu (2007. godine) njihov repertoar uglavnom čine bluz  ali i country i rock klasici koje izvode na svoj, poseban način. Ekipa trenutno radi na autorskim pesmama koje ćemo, nadam se, čuti na nekom od sledećih izdanja festivala.


Za sledeću nedelju smo, takođe, pripremili dva ekskluzivna nastupa -  bend  „Zona B“ nastupa  u sredu 15. decembra, dok će u nedelju 18.12.  na Metropolisov bini nastupiti „Mr Swagger“Neša Zlatanović.
DECEMBAR JE MESEC BLUZA – tokom trajanja festivala (7-22.12) pripremili smo i iznenađenje  – popust 10% na sva blues i blues rok izdanja. Popust se odnosi i na prodavnicu u Makedonskoj 21 i na  našem Metropolis Shop-u.
BLUZ YOUR MIND
METROPOLIS, Makedonska 21 – MESTO GDE ŽIVI (BLUZ) MUZIKA!!!