Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Sensartika Trio - "Fauna Sacra"


24.12.2019.

Metropolis Music sa ponosom predstavlja novi album "FAUNA SACRA" sastava Sensartika trio koga čine multiinstrumentalisti Sonja Kalajić, Darko Armenski i Miloš Marić.


Sensartika trio nastavak je rada nekadašnjeg istoimenog kvarteta koji je formiran 2012. godine u Beogradu. Do sada, Sensartika je održala preko 100 nastupa širom Srbije, BiH, Crne Gore, Mađarske, Rumunije i Austrije. Tokom kvartetske postave snimljena su dva albuma u ediciji Centra za muziku Kolarčeve zadužbine („Kako se sluša koncert – Istorija od Srednjeg veka do bugi-vugija“ 2013. i „Kako se sluša koncert – Bal romantičnog sveta“ 2015), i numere u okviru CD kompilacije lista „Muzika klasika“ (Beograd, 2014). 

Sensartika kvartet zauzima i dominantno mesto na albumu „Saw Friendly“ (Metropolis Music, 2015) koji predstavlja prvi CD sa stolarskom testerom kao solističkim instrumentom na Balkanu. Snimili su 8 spotova za Radio-televiziju Srbije 3, (Bivši RTS Digital) u okviru obrazovnog serijala za mlade i spot za numeru „Tamo daleko“ u produkciji Istorijskog muzeja Srbije i produkcijske kuće „Unicorn“.

Kupovinom ovog kompakt diska, Vi doprinosite zaštiti ptica Srbije!

Album možete slušati i na svim većim digitalnim platformama.