Menu

ROGER WATERS , UPRKOS SVEMU, IPAK NASTUPA U FRANKFURTU?


20.04.2023.


Uprkos otkazivanju planiranog nastupa zbog Rogersovog "antisemitizma", Waters je izjavio da ipak namerava da održi koncert u Frankfurtu.

Bivši frontmen Pink Floyda trebalo je da nastupi 28. maja u Festhalleu, areni kojom upravlja grad Franfurt, ali je gradsko veće otkazalo nastup zbog njegovih navodnih negativnih stavova o Izraelu. Izraelski mediji navode njegove "sporne izjave u vezi sa Hamasom, bojkotovanje i poređenje  Izraela sa Južnom Afrikom". Takođe se pozivaju na izjave posetilaca koji su nanjegovim nastupima primetili antisemitske slike.


Uprkos svemu, Roger Waters je izjavio da ipak dolazi u Frnakurt i da će održati koncert. Naznačio je i da je podneo protivtužbu protiv zabrane koju je donelo gradsko veće, ali je ostao bez odgovora. Takođe je naznačio da razmišlja o pokretanju pravnog postupka protiv zahteva za otkazivanjem njegovog nastupa koji smatra neopravdanim.

Prošlog meseca pokrenuta je peticija za poništenje odluke Gradskog veća Frankfurta, koju su potpisali brojne osobe iz javnog života kao što su  Eric Clapton, Tom Morello, Nick Mason, Brian Ino, Peter gabriel. Peticija trenutno broji više od 34 000 potpisa.



Posetite METROPOLIS SHOP. U ponudi imamo veliki broj izdanja Rogera Watersa i grupe Pink Floyd.