Menu

ROGER WATERS OBJAVIO „THE LOCKDOWN SESSIONS“


12.12.2022.


Britanski muzičar Roger Waters objavio je 9. decembra  album „The Lockdown Sessions“. Ovaj album čini šest numera koje su snimljene u kućnom studiju tokom pandemije. Osim već objavljene „Comfortably Numb 2022“ na albumu se nalaze i nove verzije pesama „Mother“, „Vera“, „Two Suns In The Sunset“ i „The Gunner’s Dream“i "The Bravery of Being Out of Range"



Album „The Lockdown Sessions“ su producirali Roger Waters i Gus Seyffert koji je na albumu svirao bas i violončelo.  Osim njega i Watersa koji je svirao gitaru, klavir i otpevao sve pesme, na albumu su učestvovali i Joey Waronker – bubnjevi i perkusije,  Dave Kilminster – gitara i ritam gitara, Jonathan Wilson – gitara i vokali,  Jon Carin – klavijature i vokali,  Lucius (Jess Wolfe i Holly Laessig) – vokali,  Bo Koster – orgulje, kao i Ian Ritchie – saksofon.
O novom izdanju Waters kaže: „Turneja Us and Them je trajala tri godine, svaki koncert smo završavali sa Comfortably Numb, dok smo na bis izvodili Mother. Što se ostalih pesama tiče, ne sećam se zašto sam se odlučio za njih. U svakom slučaju, na kraju turneje, sam razmišljao kako bi bilo dobro napraviti album od „biseva“.



Roger Waters je najavio turneju za sledeću godinu u okviru koje će odsvirati 40 koncerata. Prvi koncert će održati u Lisabonu 13. marta.
 Posetite naš Metropolis shop, istražite našu ponudu izdanja Rogera waters