Menu

"ROCKETMAN" SE OPROSTIO OD PUBLIKE: NEDOSTAJAĆETE MI, ALI......


11.07.2023.


Elton John, britanski pevač, pijanista i kompozitor, je koncertom u Švedskoj, 8. jula okončao oproštajnu turneju, "Farewell Yellow Brick Road". 



Elton je turneju na kojoj je odsvirao ukupno 330 koncerta započeo u septembru 2018. u Pensilvaiji. Doduše, bilo je i odlaganj, delimično zbog epidemija a delimično zbog Johnove povrede kuka 2021. godine.

Na poslednjem koncertu Elton se publici obratio rečima: " Ne znate koliko mi znače vaše lepe reči i ljubaznost... to je jednostavno neverovatno. Imao sam fantastičnu karijeru. Pedeset dve godine čiste radosti, bavljenja muzikom. Koliko sam samo srećan zbog toga. Ali znate da ne bih sedeo ovde da nije bilo vas. Kupovali ste singlove, albume, kasete, CD-ove, ali što je najvažnije kupovali ste karte za nastupe. Znate koliko volim da sviram uživo. Nastupi su mi davali životnu snagu, bili ste apsolutno veličanstveni, hvala vam!" U emotivnom govoru se podsetio i svog prvog nastupa u Švedskoj daleke 1971. godine, potvrdio je da više neće ići na turneje, ali da su "jednokratni" nastupi mogući, nekada....
Elton John je na sceni prisutan preko pola veka. Za to vreme objavio je više od trideset studijskih albuma i osvojio brojne nagrade među kojima su i dva Oscara - za pesme "Can You Feel The Love Tonight" ("The Lion King") 1995. i "I'm Gonna Love Me Again" 2020. godine ("Rocketman"). Osvojio je i pet Grammy nagrada, a njegovi albumi su ostvarili tiraže od preko 300 miliona primeraka.
Turneja "Farewell Goodbye Yellow Brick Road" je ostvarila prihod od neverovatnih 900 miliona dolara.

Posetite naš METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo i albume ovog vrsnog izvošača.