Menu

RICHIE SAMBORA SE VRAĆA U "BON JOVI"?


21.02.2023.


Prošlo je deset godina od kako je gitarista Richie Sambora napustio bend „Bon Jovi“ i nastavio karijeru prvo kao solo izvođač a zatim i kao deo projekta RSO sa gitaristkinjom Orianthi. Iako su mnogi smatrali da je na njegovu saradnju sa bivšim bendom definitivno stavljena tačka nedavno je sam Sambora izjavio  da su u toku razgovori o njegovom eventualnom povratku. U razgovoru je istakao da „nema razloga da se to ne dogodi u ovom trenutku“ kao i da između njega i Jon Bon Jovi-a „nema ništa loše“.



Richie Sambora se pridružio grupi „Bon Jovi“ 1983. godine, zamenivši originalnog gitaristu Dave Sabo-a, koji je kasnije formirao „Skid Row“. Sambora je, zapravo, bio u Los Angelesu na audiciji za grupu „Kiss“ kada ga je basista i osnivač benda „Bon Jovi“ pozvao da čuje bend . Sambora je toliko bio oduševljen da je svoj budući bend opisao kao „magiju“. 



Sa grupom „Bon Jovi“ je svirao pune tri decenije, od 1983. do 2013. godine kada je bend napustio iz ličnih razloga, u želji da se posveti porodici. Poslednji zajednički nastup imali su tokom prijema u „Rock and Roll Hall of Fame“ 2018. godine.


Posetite METROPOLIS SHOP Istražite našu ponudu izdanja grupe BON JOVI.