Menu
Kalendar događaja
 • 26
  jun
  20h
  Whitesnake veče
  DJ David Vartabedijan
 • 27
  jun
  20h
  DJ Milorad Milinković
 • 28
  jun
  21h
  Ana Avramov Duo
 • 29
  jun
  21h
  Ivan Jegdić Duo
  akustični koncert
 • 02
  jul
  20h
  DJ Vlada Džet
  The Cure-Vinyl Night
Hot in Shop

RAMMSTEIN OBJAVILI VIDEO ZA SINGL „DEUTSCHLAND“ I OTKRILI DETALJE O NOVOM ALBUMU


29.3.2019.

„Deutschland“ je prvi singl benda Rammstein u poslednjih osam godina i prva pesma sa njihovog novog, sedmog po redu studijskog albuma jednostavno nazvanog „Rammstein“.

Kultni nemački bend je objavio devetominutni video za numeru „Deutschland“ i otkrio detalje vezane za njihov, dugo očekivani, novi album. Provokativni video je režirao Specter Berlin, pun je pirotehničkih efekata i već je izazvao priličnu kontroverzu, naročito zbog referenci vezanih za holokaust. 

Novi album bi trebalo da se pojavi na tržištu 17. maja, a producent je Olsen Involtini, zajedno sa bendom. Rammstein je dugo vremena pre izlaska spota imao „tizer“ kampanju na društvenim mrežama, koja je zainteresovala brojne fanove.
Gitarista Richard Kruspe je nedavno izjavio: „Svaki put kada ljudi pomenu Rammstein pomenu vatru, specijalne efekte i neverovatan šou. Niko više ne priča o našoj muzici, a to me prilično nervira. Zato sam pomislio da želim da uradim drugačiji album, da muzički bude nešto posebno u odnosu na sva naša ranija izdanja.“

Svoju evropsku turneju Rammstein započinju 27. maja koncertom u Westfalen-u, Nemačka.


Katalog dostupnih izdanja grupe Rammstein pogledajte ovde.