Menu

Queen -Empire Pool, Wembley arena


11.5.2018.

U proleće 1978. godine grupa Queen je krstarila Evropom i promovisala njihov šesti studijski album „News of the World“. Kada su stigli u London, došli su do nove prekretnice u karijeri. Njihovi poslednji nastupi u glavnom gradu Engleske  u junu 1977. na Earls Court-u su bili daleko manji zalogaj od toga da su ovaj put bili spremni da sviraju debitantski koncert na Wembley areni.

11. avgusta, nekoliko nedelja nakon što je njihova himna „We Are The Champions“ otišla u platinastom tiražu u Americi, Queen je održao prvi od tri uzastopna koncerta, poznatiji kao Empire Pool.

U februaru te godine, Queen je imao najneuspešniji singl od kad su ušli na britansku listu „Spread Your Wings“, koja je stigla samo do 34. mesta, dok je singl „It’s Late” sa istog albuma izbačen kao američki singl i stigao do mesta 74.


No, krediti benda kao arenske atrakcije u Ujedinjenom Kraljevstvu zasigurno su zapečatili rani hitovi s albuma, na jednom od najmoćnijih dvostrukih izdanja tog razdoblja. 'We Are The Champions' i “We Will Rock You” su obe ušle u istoriju kao rock klasici.

Kako je njihov međunarodni ugled dosegao nove visine, evropska turneja Queen u aprilu 1978. odigrala se u Švedskoj, Danskoj, Nemačkoj, Belgiji, Holandiji, Francuskoj, Švajcarskoj i Austriji. Vratili su se u Veliku Britaniju za dva koncerta u Bingley Hall-u u Stafford-u 6. i 7. maja, pre no što su došli u London.

Kvartet je izašao na scenu Wembley arene sa "We Will Rock You", i tako pokrenuo dvočasovni muzički set koji je uključio prethodne hitove kao što su "Somebody To Love", "Killer Queen", "Good Old Fashioned Lover Boy", "Now I'm Here' i „Bohemian Rhapsody“ i favorite s albuma poput „Millionaire Waltz“, „Stone Cold Crazy“ i „White Man“.

Glavni set završili su sa "Tie Your Mother Down" pre nego što su na bis ponovo odsvirali "We Will Rock You“, koja je vodila u „We Are The Champions“.

Šampioni. To su bili Queen zaista.