Menu

Promocija novog albuma "Innate" niškog sastava EYOT


16.10.2017.

U utorak, 17.10. sa početkom u 20h, niški sastav EYOT održaće promociju novog albuma Innate u Muzičkoj kući Metropolis. Innate je licencno izdanje izdavačke kuće Metropolis Music, objavljeno na CD-u jula ove godine. 


Na promociji će o izdanju govoriti članovi sastava i urednik džez podetikete Metropolis Jazz, Vojislav Pantić.  U drugom delu promocije, EYOT će uživo izvesti nekoliko numera sa svog aktuelnog albuma. 

EYOT je niški sastav osnovan 2008. godine. Izvan žanrovskih ograničenja, EYOT donosi eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne muzike, impresionizma i romantizma, uvezujući različite stilove u jake i kompaktne kompozicije. Sastav je održao preko 100 koncerata u više od 20 zemalja širom sveta: sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi nastupi ispunjeni su energijom i emocijama koje slušaoca vode duboko u njihov unutrašnji svet i stvaraju jedinstveno iskustvo. 

Članovi sastava su: Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubnjevi) i Marko Stojiljković (bas gitara).