Menu
Kalendar događaja
 • 31
  avg
  21h
  Borislav Mitić Duo
  koncertni nastup
 • 06
  sep
  20h
  DJ David Vartabedijan
  vinyl night
 • 07
  sep
  21h
  Zak Mišić
  promotivni akustični nastup
 • 13
  sep
  20h
  Cure Šure
  DJ NIGHT
 • 14
  sep
  21h
  Milica & Mihailo
  Veče posvećeno Amy Winehouse
Hot in Shop

Promocija izdanja Mladena Pecovića


08.2.2018.

Gitarista Mladen Pecović promovisao je u Muzičkoj kući Metropolis debitantski album “Mladen Pecović“.

Mladen je rođen u Užicu 1982. godine.  Gitaru je počeo da svira sa 15 godina, završio je Muzičku školu Stanković, odsek džez gitare kod profesora Danila Karamarkovića.  O svojim počecima Mladen kaže: “Gitara je našla mene. Kao dete sam želeo da sviram violinu, a to je tada bilo komplikovano u mom gradu. Išao sam na časove klasične gitare nekoliko godina, ali tek sa električnom gitarom se desila magija pri prvom susretu. Desilo se da sam na TV-u čuo Gerija Mura kako svira, kako mu gitara “peva” i bio “odnet” sa ovog sveta! Pomislio sam – to je to, i ja ovo želim – hoću da sviram.”

Tokom srednjoškolskog perioda Pecović je svirao u školskim sastavima, Big Bendu muzičke omladine i održao niz nastupa sa profesorima, imao  priliku da svira sa  RTS-ovim Big Bendom i Beogradskom Filharmonijom. Sarađivao je i sa velikim brojem izvođača i  umetnika. Osvojio je prva mesta na Guitar Art Festivalu u Beogradu, u kategoriji etno gitare, i Omiš Guitar Festu, u kategoriji električna gitara.

Album “Mladen Pecović” sadrži 11 autorskih numera instrumentalne muzike, a na snimanju su učestvovali brojni  muzičari: bubnjari Alen Hruškar i Milan Jejina, basisti Miladin Stojković, Ivan Mirković Bambi, Mirko Kesić i Nemanja Tajsić, klavijaturisti Goran German, Ivan Živanović, Petar Milojević, Igor Ivković i Vladimir Ajrulosjki.