Menu

POGLEDAJTE TREJLER ZA NOVI „BACK TO BLACK“ DOKUMENTARAC O AMY WINEHOUSE


20.9.2018.


Potpuno nov dokumentarni film o pravljenju albuma „Back To Black“ legendarne Amy Winehouse pojaviće se, u izdanju Eagle Vision, 2. novembra 2018. godine u DVD formatu i Blue-ray formatu. Film o stvaranju „Back To Black“ albuma predstavlja sve ključne učesnike u kreiranju ovog ostvarenja, kao i bonus – ranije nikada emitovan privatan nastup Amy Winehouse u noći nakon dodele Grammy nagrada u februaru 2008. godine. Te noći „Back To Black“ je dobio 5 nagrada, a na samom nastupu za odabrane prijatelje i poštovaoce Amy i njen bend su svirali numere sa albuma, kao i odabrane obrade. Ovaj materijal ranije nikada nije bio prikazan. 



Na samom početku dokumentarca Winehouse kaže: „Napravila sam album na koji sam stvarno ponosna, o lošoj situaciji iz koje sam se izvukla – to je otprilike gde sve počinje i završava se za mene.“



Dokumentarni film baca svetlo na kreativni proces koji se dešavao tokom samog pravljenja ovog muzičkog klasika iz 2006. godine, koji se širom sveta prodao u 19 miliona kopija i uključuje intervjue sa samom Winehouse, producentima (Mark Ronson, Salaam Remi), članovima Daptone Horns i drugima koji su doprineli da ovaj album nezaboravno zvuči, te se ne koncentriše samo na medijsko ludilo privatnog života Amy Winehouse već i na strast koju je ona osećala za muziku i pravljenje autorskih pesama.



Prateći materijal nazvan „An Intimate Evening In London“ uključuje snimak sa privatnog nastupa, koji je Amy napravila za mali broj prijatelja. Ovaj snimak je dugo bio u arhivi i sada će, po prvi put, publika imati priliku da vidi njenu umetnost „živog“ perfomansa u ovom unikatnom okruženju i prostoru.





Preuzeto sa: www.udiscovermusic.com


Katalog dostupnih izdanja Amy Winehouse možete pogledati ovde.