Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

POČELO PRIJAVLJIVANJE ZA UČEŠĆE NA NOVOJ "FEMIXETA" KOMPILACIJI


08.03.2023.


Kolektiv mladih žena FEMIX  otvorio je i ove godine konkurs za jedanaesto izdanje kompilacije Femikseta. Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj aktivističkoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost.Kompilacija nije žanrovski ograničena, što otvara prostor da se na nju prijave autorke i bendovi koji stvaraju u najrazličitijim muzičkim stilovima. Sva prethodna izdanja mogu se poslušati na Bandcamp stranici.


Rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje je 3. april. Detaljnije o načinu konkurisanja saznajte na sajtu Femix kolektiva.

Ovogodišnji selektorski tim činiće: Ana Đurić Konstrakta, Bojana Vunturišević, Selena Simić (bendovi Nemesis i Jenner) i Ana Anjuta Janković (Stray Dogg) ispred kolektiva Femix. Selektorski tim će na osnovu svog iskustva i znanja imati zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.

Vizuelni identitet izdanja poveren je Javorki Đurić – Maple Things. Za dizajn zvuka ove godine biće zadužena Katarina Kolar, tonska snimateljka na Radio Beogradu.