Menu

PETERA GABRIEL I „PANOPTICOM“


08.01.2023.


Legendarni engleski muzičar i producent Peter Gabriel objavio je, posle sedam godina pauze, novi singl – „Panopticom“. Gabriel je kompletan autor i producent pesme, odsvirao je sintisajzer, a osim njega u snimanju su učestvovali i basista Tony Levin, bubnjar  Manu Katché i gitarista David Rhodes. 



„Ova pesma je zasnovana na ideji na kojoj sam radio da pokrenem stvaranje beskonačno proširivog pristupačnog globusa podataka: Panoptikom. Počinjemo da povezujemo grupu istomišljenika koji bi mogli da ožive ovo, kako bismo omogućili svetu da vidi sebe bolje i bolje razume šta se zaista dešava“ rekao je Gabriel povodom objavljivanja novog singla.


„Panopticom“ je najavni singl za dugo očekivani album „i/o“ na kome je Gabriel radio gotovo dvadeset godina. Podsećamo, njegov poslednji album sa poptuno novim materijalom „Up“ objavljen je 2002. godine. „Scratch My Back“ iz 2010. je bio album obrada dok je albumu iz 2011. godine – „New Blood“ snimio nove verzije svojih pesama


Peter Gabriel je najavio objavljivanje albuma „u noći punog meseca“, a nakon realizacije sledi i promotivna turneja.


Peter Gabriel je na muzičkoj sceni prisutan od 1967. godine. Najpoznatiji je kao originalni pevač progresiv benda „Genesis“ sa kojima je snimio šest studijskih albuma. Nakon prestanka saradnje sa njima nastavio je izuzetno uspešnu solo karijeru tokom koje je objavio 9 studijskih albuma.


Posetite METROPOLIS SHOP – istražite našu ponudu albuma ovog sjajnog izvođača