Menu

Petak 13. u Muzičkoj kući Metropolis


12.4.2018.

U petak, 13. aprila, u Muzičkoj kući Metropolis, održale su se  dve promocije novih izdanja - On The Shoot Ice Cream Man-a i Progres grupe Digresija u izdanju Metropolis Music.


Ice Cream Man je umetničko ime Milomira Lukovića. Naštimovan prema sopstvenim standardima, Ice Cream Man kao one man bend svojom svirkom parira bilo kojem velikom i bučnom bendu. Osim vokala, on svira bendžo, akustičnu i električnu gitaru, cigar box gitaru, usnu harmoniku, perkusije: bas bubanj, doboš, kahon, stomp boks i haj het sa dairom.Donosi nam stari zvuk delta bluza, ogoljen na potpuno moderan način i sveden na svoje osnove – miks sirovog bluza, kantrija i starinskog folka potpaljen zvucima usne harmonike.

Autorov drugi album, pod nazivom On The Shoot biće objavljen za Metropolis Music u petak 13. aprila. Na albumu se kao specijalni gosti pojavljuju Žika Jelić i Pera Joe, a tu je i ostatak postave: Miloš Ristivojević, Srđan Stojanović, Hana Vučićević, Marina Milojević, Mirko Tomić i Boris Eftovski.

Digresija je nastala kao grupa bliskih prijatelja 1989. godine u Beogradu. 1994. godine snima svoj prvi album u kasetnom izdanju pod nazivom "Lice ulice" - MY-011, koji objavljuje  izdavačka kuća "Music Yuser" iz Novog Sada. 1997. godine grupa se pojavljuje na kompilaciji "...Ovo je zemlja za nas... - Radio Boom 93 (1992-1997)" - D011 u izdanju izdavačke kuće Radio92. U jesen 1998. godine ulaze u studio i snimaju  album pod nazivom "Superalbum", čiji je izlazak planiran za 1999. godinu, ali se nikada nije dogodio. 

2016. godina predstavlja nastavak rada grupe Digresija u sastavu: Goran Pajkić, Vladimir Adamović, Ljubiša Savković i Nikola Radivojević. Iste godine grupa je snimila maksi singl pod imenom "Progres", na kom se nalaze tri pesme, a 13. aprila 2018, za Metropolis Music, objavljuju svoj treći album "Progres". Producent i snimatelj pesama je Nikola Radivojević, a kao gosti se pojavljuju Nevena Filipović i Branislav Pipović.

Dođite u petak 13. u Muzičku kuću Metropolis da dobrom muzikom oteramo lošu sreću!