Menu

PEARL JAM SLAVE "YIELD"


27.02.2023.


Povodom godišnjice objavljivanja albuma “Yield“ Pearl Jam najavljuju objavljivanjem reizdanja ovog kultnog ostvarenja.


“Vinyl Me, Please” (VMP) i “Pearl Jam’s Ten Club” objaviće luksuzno vinilno reizdanje albuma “Yield” za 25. godišnjicu, na 2 LP-a po prvi put na 180g prozirnom crveno-crnom hi-melt vinilu u dvostrukom preklopu. 



VMP je nova fabrika ploča koja se gradi u Denveru, a njeni vlasnici najavljuju proizvodnju “najboljeg kvaliteta ikada” i to pod vodjstvom legendarnog Gary Salstroma. “Otkako sam kao tinejdžer kupio svoja prva dva CD-a Pearl Jama, “Ten” i “No Code”, bio sam beskrajno zaljubljen u ovaj bend. Odigrati čak i malu ulogu u odavanju počasti njihovoj ostavštini kroz reizdanje njihovog petog albuma “Yield” apsolutni je vrhunac moje karijere. Nadam se da će se naša pažnja posvećena detaljima i strast prema bendu preneti na proizvod i oduševiti stare I nove fanove – rekao je Cameron Schaefer, generalni direktor VMP-a. 



Peti studijski album grupe Pearl Jam, “Yield”, je prvi put objavljen pre četvrt veka, 3. februara 1998, dve godine nakon izuzetno uspešnog “No Code”. Iako je naišao na oprečne kritike “Yield” je, kao i prethodni albumi benda ostvario platinast tiraž. Najveći hitovi sa albuma bili su “Given to Fly”, “Wishlist” i “Do the Evolution”.

Posetite METROPOLIS SHOP - u ponudi imam najznačajnija izdanja grupe "Pearl Jalm", naravno i album "YIELD"