Menu

Pearl Jam imenovani za ambasadore manifestacije Record Store Day 2019.


13.2.2019.

Rok ikone iz Sijetla, bend Pearl Jam, postali su Record Store Day ambasadori za 2019. godinu. Laskavu titulu su preuzeli od prošlogodišnjih ambasadora ove manifestacije, hip-hop dua Run the Jewels. Record Store Day se ove godine održava u subotu 13. aprila. Govoreći o ovim novostima Mike McCready iz Pearl Jama je priznao da je bend počastvovan ovim imenovanjem. 

„Nezavisne prodavnice ploča su od velike važnosti za mene lično praktično od moje dvanaeste godine. Čak i pre nego što sam uopšte znao šta su ove prodavnice, bio je prisutan osećaj da se moj san u njima ostvaruje, da je sve to jedna zemlja čuda i da u njima puno toga može da se nauči...I dalje je sve isto tako. Podržite svaku nezavisnu prodavnicu ploča kad god možete. One su dobar i kvalitetan deo društva. Znaš da ako voliš muziku, ovde možeš sve da nađeš. To pomaže i ljudima koji u njima rade. Nezavisne prodavnice ploča su mesta gde možeš dobro da se zabaviš, ali i mnogo toga da naučiš, kao i da otkriješ potpuno novu muziku. Dođite na Record Store Day 2019, ali neka vam ovo svima bude i Record Store Year!“




Od drugih novosti vezanih za Record Store Day 2019, najznačajnija je ona vezana za ekskluzivni David Bowie Picture Disc njegovog albuma Pin Ups iz 1973. godine. Album koji sadrži kaver verzije pesama legendarnih bendova kao što su The Who, Pink Floyd, Them, The Yardbirds i drugih je broj jedan među „pre-orders“ narudžbinama. Na omotu albuma pored Bouvija nalazi se i Twiggy, super model 60-tih.