Menu

Omoti ploča Chemical Brothers, Grace Jones, Massive Attack prikazani na izložbi dizajnera Toma Hingstona


8.5.2018.

Grafički dizajner Tom Hingston, koji je radio s velikim brojem vrhunskih muzičkih umetnika, uključujući imena Lady Gaga, Rolling Stones i Nick Cave, otvorio je izložbu svog umetničkog rada u muzici u prodavnici modnog dizajnera Paul Smith-a u Londonu.

Hingston je osnivač Hingston Studija, a slavi svoju dvadesetu godinu kao dizajner izložbom svojih najboljih radova za muzičare. Nova izložba, pod nazivom Progress, prikazuje 16 omota ploča iz Hingstonove kolekcije, koji su pretvoreni u pokretne izložbene umetničke radove, uključujući projekte za uticajne muzičare, uključujući Chemical Brothers, Massive Attack i Grace Jones.... Omoti su ponovo napravljeni pomoću lentikularne štampe, što znači da sada imaju drugačiju površinu i svetlost usmerenu na njih, što daje iluziju dubine i pokreta kad ih posmatrači gledaju iz različitih uglova. Tom Hingston kaže da je odabrao lentikularnu štampu zbog promenjivog efekta na slikama, koji ima za cilj pokazati kako smo se pomakli od gledanja statičkih slika na štampanom papiru na animirane slike na digitalnim skrinovima tokom poslednjih 20 godina. 

"Bio to omot, ploča ili digitalni format, ikonografija koja leži u središtu kampanje uvek je bila najvažnija", objašnjava Hingston. "Istraživanje načina na koji se naš posao prevodi na različite medije uvek je bilo ključno za naš pristup".

Ovako štampani omoti su dostupni za kupovinu na samoj izložbi, a sva zarada od prodatih umetničkih radova ide u Teenage Cancer Trust. Pored štampanih otisaka, koji se nalaze na zidovima prostora, tu su još i četiri ormarića koji sadrže vinilne ploče, nalepnice, plakate i druge predmete iz muzičke arhive Hingston studija.

Hingston i Smith  su takođe sarađivali na dizajnu odeće povezane s izložbom, koja uključuje tri džempera i jaknu inspirisane bojama i uzorcima na Hingstonovim albumima za Chemical Brothers i Nick Cave-a.