Menu
Kalendar događaja
 • 12
  jul
  20h
  EXIT PLAYLIST
  DJ SET
 • 13
  jul
  20h
  EXIT PLAYLIST
  DJ SET
 • 19
  jul
  20h
  METROPOLIS PLAYLIST
  DJ SET
 • 20
  jul
  20h
  METROPOLIS PLAYLIST
  DJ SET
 • 26
  jul
  20h
  Gagie & Slink
  Reggea night
Hot in Shop

Omiljeni pop otpadnici, Gossip, objavili su svoj novi album "Real Power" nakon pauze duže od jedne decenije.


05.04.2024.


Ne samo da se Gossip vratio na scenu, nego su to uradili u zaista najboljem izdanju jer "Real Power" označava i ponovno okupljanje sa legendarnim producentom Rick-om Rubin-om, koji je takođe producirao i njihov ključni album "Music Fort Men" (2009). 
Bend je scenu za izlazak novog albuma postavio uvodnim singlom, "Crazy Again", koga je muzička kritika prihvatila široko raširenih ruku, a koji ih je ponovo katapultirao na muzičke top liste, festivale i naslovnice muzičkih magazina.
Rick Rubin je naterao bend da se vrati na scenu, pozvavši ih da snimaju novi album u njegovom kućnom studiju  na Havajima (Kauai). Na albumu "Real Power" nalazi se 11 pesama koje slave kreativno izražavanje i snage izabrane porodice nakon kolektivnih i ličnih trauma. Karakteristično za bend su i zvučne teksture i mešavina žanrova od impulsivnog roka do veselog diska, čija uloga je da isprate opojnu mešavinu emocija  čitavog spektra ljudskih iskustava.

"Svi smo doživeli neki veliki gubitak. i svi smo napunili 40 godina života otkad smo poslednji put zajedno radili. To su jako važni trenuci u svačijim životima, a u međuvremenu svet je prošao kroz pandemiju", priča Ditto. 


Rad sa Rubinom  je dao bendu prostor i podršku za ponovno vezivanje i stvaranje, a Howdeshell o tome kaže:
“Rick je čist u svojoj kreativnosti. Ne zanimaju ga trendovi ili mišljenje izdavača. On je najveći navijač, pokušava da izvuče najbolje od nas. Ima tu sposobnost da učini da umetnici budu najbolji kada radi sa njima, jer radi sa ljudima kojima veruje".
Označavajući ključno, novo poglavlje benda, sve video zapise, dizajn omota i vizuale uradio je Cody Critcheloe aka SSION, koji je savršeno objasnio sirovu, stvarnu i visceralnu suštinu grupe.

Gossip su 8.marta  održali koncert na BBC 6 muzičkom festivalu, na kome su nenajavljeno nastupili sa čuvenom Alison Moyet, a zatim je bend krenuo na turneju po Velikoj Britaniji, nakon koga će svirati ne letnjim muzičkim festivalima u Evropi.

Revolucionarno nasleđe grupe Gossip je ponovo u prvom planu i pravi je trenutak da se ove ikone bez dlake na jeziku ponovo ujedine u vreme kada su politička, kulturna, rodna i seksualna pitanja koja su pokrenula i inspirisala brojne hitove Gossip , ponovo u fokusu.

Sjajni tim muzičara svojim temama pesama doveo je queer politiku u mejnstrim,direktno se sukobio sa predstavnicima vlasti, odbivši da bude skrajnut ili ignorisan, gostujući u udarnim terminima na TV i radio stanicama i kraseći naslovnice magazina širom sveta.

Uvek ispred svoga vremena, Gossip su dobili ogromna priznanja od strane kritike i nastavljaju da održavaju reputaciju jednog od najuzbudljivijih i najrelevantnijih bendova koji se jednostavno moraju videti uživo.

Gossip su do sada prodali preko 10 miliona ploča širom sveta i jedan je od najuzbudljivijih indie rok bendova današnjice.

Redosled pesama na albumu “Real Power”:
1.Act Of God
2.Real Power
3.Don't Be Afraid
4.Crazy Again
5.Edge Of The Sun
6.Give It Up For Love
7.Turn The Card
8.Tell Me Something
9.Light It Up
10.Tough
11.Peace and Quiet