Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Održana promocija vinila "Sve što vidim i sve što znam" grupe BJESOVI


12.11.2019.

U subotu je u prepunom prostoru Muzičke kuće Metropolis održana promocija prvog vinilnog izdanja grupe Bjesovi ”Sve što vidim i sve što znam”. Radi se o reizdanju albuma koji je bend iz Gornjeg Milanovca objavio za  Metropolis Music davne 1997. godine. Dvadeset godina kasnije objavljeno je reizdanje na cd-u, a sada i na vinilu.  

Na promociji su se brojnim gostima gostima obratila oba člana pevačkog dueta sa ovog albuma – Zoran Marinković i Goran Marić, kao i Mioljub Krsmanović, direktor Metropolis Music-a, producent Oliver Jovanović,novinari Vladimir Janković Jet i David Vartabedijan i Olga Kepčija, novinar i urednik izdanja.

Podršku Bjesovima su svojim prisustvom pružili brojni rokeri, “saborci iz devedesetih” – članovi Goblina, KKN, Dža ili Bu, Gile iz Električnog orgazma, Uroš Đurić…. U okviru promocije je organizovana izložba slika akademskog slikara Dragana Azdejkovića čiji “Drvoredi” krase naslovnu stranu omota.

Grupa Bjesovi su osnovani 1987. godine u Gornjem Milanovcu. Do sada su objavili šest albuma, a trenutno rade na novom albumu.

Album “Sve što vidim i sve što znam” je treći album benda i poslednji koji su snimili u postavi sa dva pevača. Ubrzo, nakon objavljivanja albuma 1997. godine, bend je prestao sa radom. Na scenu su se vratili tri godine kasnije. “Sve što vidim i sve što znam” zbog navedenih okolnosti nije imao pravu promociju u trenutku kada je objavljen i nije naišao na očekivani prijem iako je doneo neke od najvećih hitova benda: Kad mi stane dah, Raduj se, Dar, Sve će se doznati. Ipak, danas, dvadeset dve godine kasnije ovaj album predstavlja jedno od antologijskih izdanja iz devedesetih.