Menu

Objavljen trejler za dokumentarac o slavnom muzičaru Quincy Jonesu


12.9.2018.


Objavljen je trejler za novi dokumentarac o muzičkoj zvezdi Quincy Jones.

Dokumentarac "Quincy" o pevaču, muzičkom i filmskom producentu Quincy Jonesu režirali su njegova ćerka Rashida Jones i Alan Hicks, a premijerno će biti prikazan 21. septembra na Netflixu.



Quincy Jones podelio je trejler za "Quincy", novi dokumentarac koji nas vodi kroz šest decenija njegovog muzičkog rada. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, Jones je imao 79 nominacija za Grammy nagradu, osvojio ih 27 uključujući i nagradu Grammy Legend Awards 1991. godine. Tokom svoje slavne karijere sarađivao je sa mnogim muzičkim ikonama kao što su Aretha Franklin, Stevie Wonder, Ray Charles, Frank Sinatra, Michael Jackson i Miles Davis. On je takođe radio na nekim kultnim filmova poput The Color Purple, The Italian Job i In Cold Blood.



Film je osmišljen tako da predstavi celokupnu karijeru ovog muzičkog velikana, od vremena kada je svirao trubu, radio kao filmski kompozitor i bavio se džezom do njegovog legendarnog producentskog rada na albumu "Thriller" Michael Jacksona. Ovaj dokumentarac predstaviće i Keep Reachin' , novu pesmu na kojoj su timski radili Quincy Jones, Mark Ronson i Chaka Khan.



"Retkost je da neko ko je toliko toga prošao u svom životu, kao što je moj tata, i dalje ima interesovanja za rast i znanje o novim generacijama", rekla je Rashida Jones.




Katalog dostupnih izdanja Quincy Jones pogledajte ovde.