Menu

Novi spot Jovana Petrovića za numeru "1000 faces"


01.06.2017.

Metropolis Music s ponosom predstavlja spot Jovana Petrovića za numeru "1000 faces" koja se nalazi na EP abumu "NABUKODONOSOR", digitalno izdanje Metropolis Music koje je dostupno na svim većim digitalnim platformama. 


Spot je napravljen po ideji Jovana Petrovića i možete ga pogledati na youtube kanalu Metropolis Music Serbia:

 https://www.youtube.com/watch?v=MIu2637RTVE


Video:

Roremachine produkcija

kamera, montaža i režija: Milan Popović

Kamera: Bojan Perišić


Audio:

Vokal: Jovan Petrović

Gitara: Kristijan Hekelj

Bas gitara: Nikola Bjeković

Bubnjevi i sintisajzer: Jovan Petrović

Snimano u studiju: High Voltage BGD

Producent: Jovan Petrović



Naizgled napredujemo ali smo iznenađujuće stalno na istom mestu. Vavilon se ponavlja u epohama u različitom intenzitetu. Projekat Nabukodonosor donosi sliku tog fenomena. Koristim savremenu tehnologiju da bi se kroz zvučnu sliku poigrao sa dualizmom arhitip-savremeno, naslanjajući se na poetiku u tekstu.”

 

  (Jovan Petrović o projektu “Nabukodonosor”)


Jovan Petrović je rođen u Beogradu 2. marta 1962. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Kruševcu, kao i osnovnu muzičku školu "Stevan Hristić" na duvačkom odseku, instrument truba. Posle toga prelazi na udaraljke i svira bubanj u raznim rock 'n' roll sastavima ("Cor Leonis", "Reklam Band", "Kum", "Bloohal", "Maske Dr Jobeca", "Le Svraka Bizarre", "Oružjem Protivu Otmičara", "Madvacuum Cleaner", "Minstrel", "Protivotrov", "Kristali","Lana") sve do danas. Neki od njih nose njegov autorski pečat. Oprobao se i u blues ("Tarot","Argus") i jazz muzici ("Jazz Quartet Saše Mitrovića"). Član je “Udruženja jazz, blues i rock muzičara Srbije” od 1981. godine.

 

Takođe,  1985. godine pohađao je i završio školu glume kod Bate Miladinovića, poznatog dramskog pedagoga RTB-a. Radio je u avangardnom teatru u Kruševcu "Teatar ZA" (u kome su odgajani poznati glumci Vesna Trivalić, Sergej Trifunović, Vojin Ćetković, Nataša Šolak ) kao i u profesionalnom pozorištu "Kruševačko pozorište" kao glumac , a paralelno je radio i muziku za pozorišne predstave. Član je i Udruženja dramskih umetnika Vojvodine. Bavi se grafičkim dizajnom i crtežima. Član je Likovnog kluba "Dimitrije Simić" - Kruševac (od 1996. god).