Menu
Kalendar događaja
 • 31
  jul
  21h
  Jana & Mihajlo
  Akustični nastup
 • 24
  jul
  21h
  Nenad Patković & Gileta Slim
  akustični nastup
 • 17
  jul
  21h
  Fish In Oil
 • 16
  jul
  21h
  Mihailo & Milica
  akustični duo nastup
 • 10
  jul
  20h
  DJ cAAt
Hot in Shop

novi singl dua zalagasper - „origami“


23.6.2020.

Nakon debi albuma „4“, neodoljivi duo vraća se sa singlom i videom pod imenom „origami“. Zalagasper tom prilikom i dublje objašanjavaju emocije koje nosi numera.


 

„Origami ima stihove nalik ljubavnoj pesmi, ali ujedno govori o traženju životnog smisla. Radi se o važnosti naših osećanja, ali i onih najtežih vremena, kada ništa ne osećamo. Mi smo poput čistih listova papira, koji se mogu saviti kako poželimo, u naš najbolji oblik“.
Video prikazuje snimke nastale prošle godine u Tel Avivu, gde su zalagasper predstavljali Sloveniju na Pesmi Evrovizije. Ipak, sama numera kompletno je stvorena u trenutku izolacije.

„Pesma je nastala u vrlo zatvorenom okruženju. U potpunosti je snimljena u našoj dnevnoj sobi u vreme samoizolacije, koju smo različito doživljavali iz dana u dan. Osećaj takve praznine ponekad je bio lep, prijatan, a ponekad vrlo težak. Isprobavali smo nove hobije i učili nove stvari. Jedna od rutina koju smo uveli je pravljenje origamija svakog jutra“, kažu zalagasper.
Prvi duži format od ranije predstavljenog EP-a od njih stigao je u vidu albuma „4“, u februaru ove godine. Album je predstavljen u formi ploče i sadrži sve njima karakteristične elemente: Gašperov suptilan elektronski  pop,  Zalin  nežan  glas  i  poruku  koju  njihova  muzika  bez  izuzetka šalje. Naziv  albuma simbolično karakteriše činjenicu da je ploča podeljena na dva EP-a, na engleskom i slovenačkom, oba sa po jednom bonus numerom.