Menu
Kalendar događaja
 • 20
  jun
  20 h
  DJ David Vartabedijan
 • 13
  jun
  20h
  DJ Vlada Jet
 • 30
  maj
  20h
  DJ Ivan Jevtović
 • 23
  maj
  20 h
  DJ David Vartabedijan
  25th BIRTHDAY BASH!!!
 • 16
  maj
  20h
  DJ ALEK
  Discoteca+
Hot in Shop

Novi Pearl Jam album pokupio je samo odlične kritike


31.3.2020.

Jedan od najinovativnijih načina za predstavljanje albuma, posebno u trenutnoj situaciji, doneo je Pearl Jam, nakon što su osnovali telefonsku liniju na kojoj su fanovi mogli da čuju album pre nego što je i zvanično izašao.

Ubrzo nakon toga, željno iščekivani „Gigaton“ je predstavljen. U pitanju je prvo studijsko izdanje grupe od 2013. godine, izuzetno visoko ocenjeno od strane svih eminentnih muzičkih medija i kritičara. Najavljeno je singlovima „Dance of the Clairvoyants“ i „Superblood Wolfmoon“, a samo nekoliko dana pre albuma izašla je i numera „Quick Escape“.


 


„Stvaranje ovog albuma bilo je dugo putovanje“, otkrio gitarista Mike McCready i dodao: „Na momente je bilo emotivno teško i zbunjujuće, ali istovremeno je ovo za nas bilo uzbudljivo i eksperimentalno putovanje ka muzičkom iskupljenju. Saradnja sa ostalim članovima benda na kraju mi je donela mnogo ljubavi i svesti i znanja o potrebi za ljudskom povezanošću“.

Album „Gigaton“ donosi ukupno 12 pesama, a za Pearl Jam ovo je 11. po redu studijsko izdanje. Njegovu objavu trebalo je da prati i koncertna turneja, koja je odložena zbog trenutne svetske borbe protiv pandemije koronavirusa, što su popratili i emotivnom objavom na svojim društvenim mrežama: https://umhr.lnk.to/zdhxjdjMPR


Zanimljivo je i da je cover artwork albuma posvećen jednoj od gorućih tema na globalnom nivu, pa ga krasi fotografija „Ice Waterfall“ – delo kanadskog fotografa, reditelja i morskog biologa Paula Nicklena, a prikazuje Nordaustlandet ledenu kapu u Norveškoj, čiji se volumen značajno smanjuje zbog topljenja uzrokovanog globalnim klimatskim promenama.