Menu
Kalendar događaja
 • 22
  maj
  20h
  METROPOLIS PLAYLIST
  DJ SET
 • 23
  maj
  20h
  METROPOLIS PLAYLIST
  DJ SET
 • 24
  maj
  20h
  METROPOLIS PLAYLIST
  DJ SET
 • 25
  maj
  20h
  METROPOLIS PLAYLIST
  DJ SET
 • 29
  maj
  20h
  METROPOLIS PLAYLIST
  DJ SET
Hot in Shop

NOVI ALBUM VASIL HADŽIMANOV BAND-a NA VINILU!


   Album „Alive“ proglašen je za jedno od najboljih izdanja u 2016. godini od strane prestižnog američkog magazina „DownBeat“! 

   Vasil Hadžimanov Band ove godine slavi 20 godina postojanja i rada na muzičkoj sceni. Do sada su objavili 6 albuma koji su osvojili brojne nagrade, dok je njihova muzika proglašena za umetnička dela od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju. 

„ALIVE-The Essential“ album na vinyl-u sadrži pažljivo birane i najslušanije numere po listama radio stanica iz čitavog sveta, a sa istoimenog CD izdanja. Kompozicije su autorske i potpisuju ih Vasil Hadžimanov, Branko Trijić i Miroslav Tovirac, dok su neke i zajedničko autorsko delo celog benda. Muzički producenti ovog izdanja bili su Alen Hadži-Stefanov iz Makedonije i Mark Wingfield iz Sjedinjenih Država. U javnosti se pojavio pod etiketom američke izdavačke kuće MoonJune Records, a kao licencno CD i vinyl izdanje, pod etiketom „Metropolis Jazz“, muzičke kuće Metropolis Music iz Beograda. 

   Ovaj album uspeo je da osvoji i publiku i muzičke kritičare na međunarodnom nivou, te već do sada broji više od 40 objavljenih recenzija, među kojima su i engleski The Guardian i čuveni američki muzički magazin DownBeat, koji ga je ove godine čak uvrstio i na listu najboljih albuma 2016. godine. 
Za Vasil Hadžimanov Band ovo je prvo izdanje na vinyl-u, a takodje, u novijoj istoriji, i za muzičku kuću Metropolis Music.