Menu

Novi album džez sastava Hashima!


02.10.2017.

U ponedeljak, 02. oktobra Igor Mišković, predstavnik beogradskog džez kvarteta Hashima i Vojislav Pantić, urednik džez etikete izdavačke kuće Metropolis Music, potpisali su Ugovor o izdavanju novog albuma "Haywain" koji će biti dostupan na CD-u kao i na svim većim digitalnim platformama.

Hashima su Srđan Mijalković (tenor saksofon), Aleksandar Hristić (bubnjevi), Vanja Todorović (kontrabas) i Igor Mišković (gitara).


"Hashima je muzički sastav koji je nastao sa idejom da koncept slobodne improvizacije primeni u okviru tipičnog Jazz kvarteta. Improvizacije gravitiraju oko autorskih tema benda kao i specifičnih aranžmana kompozicija koje donose na svoj način i kao takve predstavljaju slušaocima. Bend ima specifičan akustični kvalitet: kontrabas, tenor saksofon, bubnjevi i poluakustična jazz gitara. Četiri različita instrumenta i senzibiliteta pronalaze se u formi ogoljenoj od tradicionalnih stilskih obeležja sa sadržajem inspirisanim dalekim napuštenim ostrvom u Japanu - Hašimom." 


"Dostojan domaći predstavnik savremene muzike, koji je prerastao nacionalne okvire, čak i pre nego što smo stigli da mu se divimo kao "našem". "

Jazzin.rs, Igor Jovanović