Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

NORAH JONES - „I DREAM OF CHRISTMAS“


14.10.2021.

 Kantautorka i Grammy nagrađivana muzičarka Norah Jones donosi prazničnu čaroliju u domove širom sveta i predstvalja novi album pod nazivom „I Dream Of Christmas". Ovo  izdanje nam donosi vanvremenske božićne favorite, kao i moćne nove numere, koje istražuju kompleksne emocije našeg vremena i nadanja ljudi da će ova praznična sezona biti puna radosti i zajedništva.„Oduvek sam volela božićnu muziku, ali nikada nisam imala tendenciju da snimim praznični album – sve do sada. Prošle godine, za vreme karantina, sam uhvatila sebe u slušanju prazničnih albuma Elvis Presley-a i James Brown-a kako bi me opustili. U januaru ove godine sam počela da razmišljam o pravljenju sopstvenog božićnog albuma. Ta ideja mi je dala nešto zabavno na čemu mogu da radim i čemu mogu da se radujem“, kaže Norah o svom novom izdanju.


Foto: Universal Music Serbia

Na albumu se nalazi 13 numera, među kojima su i obrade poznatih klasika kao što su „White Christmas“, „Blue Christmas“, „Winter Wonderland“ i „Christmas Time Is Here“. Izdanje je producirao Leon Michaels, a sjajni muzičari su dali svoj doprinos - Brian Blade je svirao bubnjeve, Tony Scherr i Nick Movhson su svirali bass gitaru, Raymond Mason trombon...„Kada sam pokušavala da smislim u kom pravcu želim da idem, originalne numere su počele da se javljaju u glavi. Sve su bile na temu traženja božićnog užitka, hvatanja sjaja, osećaja ljubavi i pripadanja kog sam bila željna ostatkom godine. Tu su se onda pojavili i neprevaziđeni klasici koji nose specijalnu nostalgiju i koji mogu da te pogode bez obzira na to ko si i gde se trenutno nalaziš u životu. Bilo je teško skratiti spisak numera, ali sam izabrala omiljene pesme za koje sam znala da mogu da ih predstavim na svoj način“, priča autorka o radu na albumu.


Norah Jones od svog debitantskog studijskog izdanja „Come Away With Me“ toplinom svog glasa greje srca slušalaca širom sveta, a novim albumom će bez sumnje ugrejati predstojeći zimski period i učiniti ga magičnim.


NORAH JONES - Katalog dostupnih izdanja pogledajte OVDE.