Menu
Kalendar događaja
 • 26
  jun
  20h
  Whitesnake veče
  DJ David Vartabedijan
 • 27
  jun
  20h
  DJ Milorad Milinković
 • 28
  jun
  21h
  Ana Avramov Duo
 • 29
  jun
  21h
  Ivan Jegdić Duo
  akustični koncert
 • 02
  jul
  20h
  DJ Vlada Džet
  The Cure-Vinyl Night
Hot in Shop

Niški bend Majdan učestvuje na takmičenju BEOVIZIJA 2019!


11.1.2018.

Majdan, mladi, perspektivni pop-rok sastav iz Niša, sa numerom „Budim Te“ (muzika Nemanja Erić, tekst Nemanja Erić i Marija Vagner) učestvovaće na takmičenju BEOVIZIJA 2019. Pobednik će Srbiju predstavljati na Pesmi Evrovizije 2019 u Tel Avivu.

Bend Majdan je nastao 1. aprila 2017. godine u Nišu i čine ga četiri jake kreativne ličnosti u sastavu Nemanja Erić - vokal i gitara, Luka Nikolić - gitara i prateći vokal, Luka Novaković - bas gitara i prateći vokal i Ilija Novaković - bubnjevi. Od samog starta bila je jasna ideja članova ovog kolektiva da se umetnički izraze na sebi svojstven način, stvarajući muziku koju, bez problema, može slušati širi krug ljudi, a da pritom ona nijednog trenutka ne izgubi na suštini i sadržajnosti - kako muzički, tako i lirički.

Teme kojima se bavi njihov prvi album "Minimum Sličnosti, Minimum Razlike" (izdanje Metropolis Music) univerzalne su i tiču se pitanja koje svi, u manjoj ili većoj meri, sebi postavljamo- kako se snaći u svom emotivnom mikrokosmosu, kao i svetu koji nas okružuje. Sama muzika se može opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova, ali uvek i isključivo u funkciji kvaliteta samih pesama. Album je snimljen u beogradskom studiju Devotion , a objavljen u digitalnom i CD formatu.
 
Bend je tokom 2018. godine zabeležio zavidan broj nastupa širom Srbije, a istim tempom planiraju da nastave širom regiona i u 2019. Neki od bendova sa kojima su delili binu uključuju još jednog Metropolis izvođača - bend Nikom Ništa iz Kragujevca, zatim Artan Lili, Ki, Organizam, Random, Fyn i mnogi drugi. Nastupi koji se mogu posebno izdvojiti jesu koncert sa grupom Galija u punoj Hali Čair u Nišu kao i pobede na Kuršumlijskoj Gitarijadi i Beogradskom Autorskom Rok Festivalu (BARF) krajem 2018. godine.

MAJDAN su:

Nemanja Erić - vokal, gitara
Luka Nikolić - gitara, vokal
Luka Novaković - bas gitara, vokal
Ilija Novaković - bubnjevi